Kolar: Razmišljam da se kandidiram za predsjednika SDP-a…

Kolar: Razmišljam da se kandidiram za predsjednika SDP-a…

Željko Kolar, SDP-ov župan Krapinsko-zagorske županije, rekao je za N1 da u jednoj trećini njegova stranka uopće ne funkcionira, u drugoj da funkcionira, ali loše, a u trećoj su sukobi.

“Pozivam sve svoje stranačke kolegice i kolege da ne napuštaju SDP”, rekao je.

Objasnio je da ga je na to ponukalo to što su nakon izbora ostavke na županijske funkcije dali njegovi kolege u Sisačko-moslavačkoj i u Karlovačkoj županiji. Za naredne lokalne izbore Kolar, kaže, već zna da su oni “treće nedjelje u petom mjesecu”.

“SDP je velika stranka. Ima niz sjajnih gradonačelnika, gradonačelnica i načelnica, načelnika. Prije svega trebamo sami sebi priznati da smo si sami krivi da je došlo do tog poraza. Moramo krenuti u nov početak, prije svega obnoviti organizaciju. To nije lagan posao. Tko god misli da postoji mesija kojega će izabrati za predsjednika i sve će biti bolje, neće”, rekao je.

U jednom trenutku voditeljica ga je pitala namjerava li se i on kandidirati na neku od funkcija na skorim unutarstranačkim izborima.

“Moram priznati da razmišljam o tome da se kandidiram”, odgovorio je Kolar.
A za koju funkciju?

“Za predsjednika SDP-a”, pojasnio je.

Kolar je, inače, govorio najvećim dijelom o stanju s elementarnim nepogodama u svom kraju. Rekao je da je kod njih situacija sa štetama od potresa “jasnija” nego u Zagrebu već s time što su stradale privatne kuće.

No, tih 47 obitelji koje su iz sigurnosnih razloga morale iseliti, i dalje je ili kod svoje rodbine ili u Termama Jezerčica ili u kontejnerima civilne zaštite u Mariji Bistrici.

“Nisam sretan s time što se tako dugo čeka na donošenje zakona (o obnovi od potresa), nisam sretan niti što se išlo na izbore ili na odmor prije nego što se donio zakon”, kazao je i upozorio da je onima, kojima je šteta tolika da im se kuće neće morati rušiti, stanje utoliko gore što moraju čekati na obnovu.

Brojne kiše i poplave te štete čine sve većima, što će biti sve gore i gore, jer će očito morati čekati na obnovu sve do jeseni naredne godine. Piše N1

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex