Krstičević i Granić imenovani posebnim Plenkovićevim savjetnicima….

Krstičević i Granić imenovani posebnim Plenkovićevim savjetnicima….

Dan uoči obilježavanja 25. obljetnice Oluje Vlada je održala telefonsku, ujedno i zadnju, sjednicu prije ljetne stanke

Premijer Andrej Plenković imenovao je Damira Krstičevića posebnim savjetnikom predsjednika Vlade za poslove obrane te Matu Granića posebnim savjetnikom predsjednika Vlade za vanjsku politiku i oni bi tu dužnost trebali obavljati volonterski.

Ta su imenovanja očekivana, podsjetimo, Krstičević je Plenkovićev bivši ministar obrane i potpredsjednik Vlade, a već je jednom i bio savjetnik u mandatu HDZ-ove Vlade, naime, početkom 2011. savjetovao je Jadranku Kosor oko vojnih i braniteljskih pitanja.S obzirom na to da je novi ministar obrane Mario Banožić, kako se često i provlačilo kroz medije kroz neslužbena negodovanja u stranci oko njegova imenovanja, novi čovjek u tom sustavu, Krstičevićevi savjeti premijeru bi mogli biti dragocjeni na više razina.

Kad je pak riječ o Graniću, on je ionako već bio vrlo aktivan kao Plenkovićev neformalni savjetnik, a njegovo glavno područje su upravo međunarodni odnosi. Nedavno se spominjalo da je Plenković prije nekoliko mjeseci planirao formirati Vijeće za strategiju vanjske politike, kojim bi predsjedao Granić pa je ovo možda i korak u tom smjeru.

Valja podsjetiti i da je Plenković je bio šef Odjela za europske poslove na Zrinjevcu dok je Granić bio ministar vanjskih poslova, a 2000. mu je i vodio predsjedničku kampanju. Granić je pak bio posebni savjetnik bivše predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović.

Vlada donijela Odluku o imenovanju članova i članica stalnih radnih tijela Vlade 

Koordinacijom za unutarnju i vanjsku politiku predsjedat će Davor Božinović, a članovi i članice su ministri i ministrice Zdravko Marić, Gordan Grlić Radman, Ivan Malenica, Mario Banožić, Nataša Tramišak, Josip Aladrović, Tomislav Ćorić, Oleg Butković i Marija Vučković.

Na čelu Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti i hrvatske branitelje bit će Tomo Medved, a članovi su ministri Davor Božinović, Zdravko Marić, Mario Banožić, Ivan Malenica i Gordan Grlić Radman.

Koordinaciju za gospodarstvo vodit će Zdravko Marić, a članovi su ministri i ministrice Tomislav Ćorić, Darko Horvat, Josip Aladrović, Marija Vučković, Oleg Butković, Nina Obuljen Koržinek, Nataša Tramišak, Nikolina Brnjac, Ivan Malenica i Gordan Grlić Radman.

Na čelu Koordinacije za društvene djelatnosti i ljudska prava bit će potpredsjednik Vlade Boris Milošević, a članovi i članice su Zdravko Marić, Vili Beroš, Radovan Fuchs, Nina Obuljen Koržinek, Josip Aladrović, Nikolina Brnjac, Ivan Malenica i Gordan Grlić Radman.

Na čelu Kadrovske komisije je Plenković, a članovi su četvorica potpredsjednika Vlade – Tomo Medved, Davor Božinović, Zdravko Marić i Boris Milošević.

Administrativnu komisiju vodit će Nina Obuljen Koržinek, a članovi su Josip Aladrović i Ivan Malenica.

Željka Josić imenovana državnom tajnicom Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade

Što se tiče kadrovskih pitanja, Željka Josić je imenovana je državnom tajnicom Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, a državnom službeniku Daliboru Šemperu dano je ovlaštenje za obavljanje poslova predstojnika Ureda potpredsjednika Vlade, do provedbe javnog natječaja za imenovanje predstojnika Ureda, a najduže do šest mjeseci.

Državnom službeniku Danijelu Škugoru dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva pravosuđa i uprave, do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika, a najduže do šest mjeseci. Donosi RTL

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex