Na današnji dan oslobođeni Slunj, Petrinja, Glina… Oluja donijela slobodu Bihaću…

Na današnji dan oslobođeni Slunj, Petrinja, Glina… Oluja donijela slobodu Bihaću…

U briljantnoj operaciji Oluji, u kojoj je oslobođen veći dio hrvatskih okupiranih područja i slomljen san o Velikoj Srbiji, na današnji dan prije 25 godina oslobođeni su Petrinja, Glina, Korenica, Slunj i niz drugih mjesta, što je bio preduvjet i za oslobodilačke akcije u susjednoj BiH.

Slunj danas slavi dan grada. Na proslavu je stigao i ministar branitelja Tomo Medved.

Na današnji dan oslobođeni su: Slunj, Petrinja, Kistanje, Muškovac, Kaštel Žegarski, Vrhovine, Kostajnica, Udbina, Krbava, Korenica, Bunić, Broćanac, Plitvice, Glina, Otrić, Bruvno, Malovan, Rudopolje, Stražbenica, Blinja, Umetić, Slabinje, Čaire, Utolica, Rausovac, Gornja i Donja Bačuga, Jabukovac, Banski Grabovac, Šaš, Veliki Šušnjar, Majski Trtnik, Barlete, Vrebac, Mogorić, Ploča i druga naselja. Istoga dana kod Tržačkih Raštela, na samoj granici na Korani, susrele su se postrojbe Hrvatske vojske i 5. korpusa Armije Bosne i Hercegovine.

Povijesni susret zapovjednika 1. gardijske brigade Tigrova generala Marijana Marekovića i zapovjednika 5. korpusa Armije BiH generala Atifa Dudakovića dogodio se na mostu na rijeci Korani u Tržačkim Raštelima.

6. kolovoza 1995. bio je dan kad je Oluja slobodu donijela i Bihaću, kojem je nakon 1200 dana okruženja prijetila sudbina Srebrenice, piše HRT.

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex