Željko Kolar: Ako se kandidiram za šefa SDP-a, pobijedit ću i uvesti red, rad i disciplinu…

Željko Kolar: Ako se kandidiram za šefa SDP-a, pobijedit ću i uvesti red, rad i disciplinu…

Župan krapinsko-zagorski Željko Kolar rekao je da je on po prirodi pobjednik: “Tamo gdje sam se kandidirao, tamo sam izišao sa svojim programom i, vidjeli ste, tamo mi i dalje vjeruju.” Muči ga, rekao je, apatija članova koji više ne vjeruju da stranku mogu promijeniti.

“Još nisam donio konačnu odluku. Još uvijek razgovaram s kolegicama i kolegama i tzv običnim članovima”, pojasnio je Kolar.

“Sama činjenica da bi jedna petina članova mogla izabrati predsjednika, govori koliko je organizacija zapuštena i da je pred nama jedan ogroman posao. A ja vam nisam alibi igrač. Ako se odlučim na kandidaturu, ja ću onda i pobijediti na ovim izborima”, kazao je Kolar i obećao da će, u tom slučaju, uvesti “red, rad i disciplinu” u stranku.

Još uvijek uvjerava članice i članove, dodao je. Kolar je rekao i to da mu ne pada na pamet privlačiti na sebe pažnju pukom kandidaturom:

“Ako se neću kandidirati za predsjednika, neću se kandidirati za nijednu drugu poziciju. Meni ne treba takva vrsta promocije.”

Kolar smatra da bi bila loša poruka stranke, ako bi, po načelu da glasati na unutarstranačkim izborima smiju samo oni koji redovito plaćaju članarinu, predsjednika izabrala samo petina članova. Rekao je da bi on, ako bi se tako i izabralo, svakako inzistirao na tome da se nipošto ne osporava legitimitet tako izabranog predsjednika.

Smatra li da može pobijediti Peđu Grbina?

“Da”, rekao je i dodao da “kolegi Grbinu želi sve najbolje”.

Za Grbina je odbio komentirati “ono u čemu možda i nije tako dobar”, jer “svi imamo i loše strane”, nego samo ono u čemu je dobar:

“Pokazao je da ima kontinuitet u radu, pokazao se jako dobrim zastupnikom, pokazuje da poznaje pravni sustav Republike Hrvatske, zalaže se za ljudska prava. Ostavlja dojam dobrog stručnjaka i dobrog čovjeka.”

Grbin je svojedobno rekao da bi razmislio bi li Franji Tuđmanu odao počast. No, Kolar oko toga nema dvojbi:

“Prvi hrvatski predsjednik je naš Zagorac iz Trgovišća, ja sam mu već odao počast i odat ću mu bez obzira na kojoj bio poziciji.”

A Tito?

“Vrijedi ista stvar za Josipa Broza Tita kao i za Tuđmana”, rekao je Kolara, a potom se pobunio: “Ali, nevjerojatna mi je stvar kako želite da riješimo stvari oko Oluje, a vraćamo se na Tita.” piše N1

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex