U Istri zaražen djelatnik Opće bolnice Pula, sedam novooboljelih u Vukovarsko-srijemskoj….

U Istri zaražen djelatnik Opće bolnice Pula, sedam novooboljelih u Vukovarsko-srijemskoj….

Jučer je u Hrvatskoj zabilježeno 28 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj ukupno 561. 

Među njima je 110 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 7 pacijenata.

Stožeri civilne zaštite objavljuju podatke po županijama koje možete pratiti u nastavku.

Virovitičko-podravska županija

Osmi dan zaredom na području Virovitičko-podravske županije nema novo zaraženih od virusa SARS-CoV-2. Od 10 testiranih osoba, svi su bili negativni na korona virus. I nadalje je broj trenutno aktivnih slučajeva na području naše županije – sedam, naglasili su uz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Broj testiranih, od početka epidemije je trenutno 2.325. U samoizolaciji se nalazi 45 osoba. Podsjetimo, od početka epidemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije, 31 osoba je zaražena korona virusom. Od toga, sedmero je trenutno aktivno, dvadeset i tri osobe su se oporavile, a jedan muškarac je preminuo.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 139 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je 1 pozitivan. Osoba je zdravstveni djelatnik Opće bolnice Pula. 

Obavljene su sve protuepidemijske mjere i dekontaminacija prostora. U mjere samoizolacije stavljena su 4 zdravstvena djelatnika. Opća bolnica Pula redovno pruža sve zdravstvene usluge.

Izliječeno je 16 osoba. Trenutno je 45 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 117 osoba.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji je u posljednja 24 sata na koronavirus testirano 12 osoba i svi nalazi su negativni, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Tri osobe su ozdravile.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 7 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (1 osoba iz Vinkovaca, 2 osobe iz Nuštra, 1 osoba iz Komletinaca, 2 osobe iz Privlake i 1 osoba iz Cerne).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije iznosi 490, od kojih su 304 osobe izliječene, a 5 osoba je preminulo.

Trenutno je u županiji 18 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirana je 91 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 6050.

U samoizolaciji na području županije je 447 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 16 zdravstvenih radnika (2 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 1 nezdravstveni radnik).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 15 radnika (4 liječnika, 6 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika).

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 7 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19), sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 11 osoba, a ukupno je testirano 3931 osoba. 

Na posljednjem testiranju bio je 31 uzorak od kojih je jedan uzorak pozitivan na koronavirus (COVID-19). Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Primorsko-goranska županija

U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. 

Riječ je o mlađoj osobi koja se vratila s odmora iz Dalmacije te je razvila simptome nakon čega je obavljen i test koji je bio pozitivan. 

U županiji je 9 aktivnih slučajeva i 145 izliječenih. U KBC-u su i dalje smještene 2 osobe, dok je 7 osoba u izolaciji u vlastitom domu/na kućnom liječenju.

Ukupno do sada evidentirano je 156 COVID-19 slučajeva. Prenosi Jutarnji list

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex