Bizarni predmeti, uklete kuće i privatni otoci doveli su ga do financijskog kraha unatoč bogatstvu od 150 milijuna dolara…

Bizarni predmeti, uklete kuće i privatni otoci doveli su ga do financijskog kraha unatoč bogatstvu od 150 milijuna dolara…

Glumac Nicolas Cage jedno je od najupečatljivijih lica Hollywooda, a karijeru je započeo još davne 1983. godine. Još od prvih filmova karijera mu je krenula uzlaznom putanjom, a brojni režiseri otimali su se za njega.

Upravo glumačka karijera osigurala mu je milijune na računu, a Cage je zaradio vrtoglavih 150 milijuna dolara. Njegovo bogatstvo na žalost nije bilo dužeg vijeka. Novac je “spiskao” na skupe i nerijetko ekscentrične detalje. Pogrešno vođenje vlastite zarade dovelo ga je i do toga da proda nekoliko nekretnina.

Brzo je završio i u dugovima, a samo 2009. godine je trebao platiti 6,3 milijuna dolara poreza na nekretnine. Do svog 40. rođendana potrošio je toliko novca da je morao skoro proglasiti bankrot, a sve je svalio na svoje djelatnike.

Svog financijskog menadžera je okrivio da ga je poslao u propast. Donosimo na što je sve ovaj slavni glumac tijekom godina potrošio svoje bogatstvo.

Lubanja dinosaura stara 67 milijuna godina bila mu je na vrhu prioriteta, a na nju je potrošio čak 300.000 dolara. Kasnije je otkriveno da je lubanja ukradena i trebao ju je vratiti policiji. Što je najčudnije, to nije prva lubanja neke životinje na koju je potrošio novac. Bio je i vlasnik lubanje prahistorijskog medvjeda, koju je razbio dok se igrao s djecom uz bazen svoje kuće.

Među najskupljim stvarima koje je kupio su dva privatna otoka na Bahamima za koje je izdvojio 7 milijuna dolara. U jednom je trenutku u isto vrijeme bio vlasnik čak 15 vila, a među njima se našla i ona vrijedna 25 milijuna dolara u Newport Beachu. Imao je vilu u Las Vegasu vrijednu 8,5 milijuna dolara, a preko 15 milijuna dolara platio je vilu u Newportu. To mu nije bilo dovoljno te je uložio i u dva europska dvorca.

Bavarski dvorac iz 11-stoljeća u njemačkom Etzelwangu kupio je za 8 milijuna dolara, a jednako toliko koštao ga je i engleski dvorac u Bathu. Još nekoliko milijuna potrošio je i na njihovo preuređenje. Glumac si je kupio i ukletu kuću za skoro 4 milijuna dolara koja je nekad pripadala serijskoj ubojici Delphine LaLaurie.

Nicolas Cage je i veliki fan sportskih automobila. Kupio si je tako preko 50 trkačih automobila i oko 30 motocikala. Devet Rolls Royceva, Lamborghiniji i Jaguari samo su dio njegove bogate kolekcije. To nije bilo sve te je morao osigurati da ima i nekoliko luksuznih plovila. Na jahte je potrošio hrpu novaca, a najskuplja od njih koštala ga je 20 milijuna dolara. Osim toga, vlasnik je i privatnog aviona.Piše Dnevnik.hr

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex