Gordan Jandroković: Hrvatska pokazuje žilavost, poruke s druge strane nisu na toj razini…

Gordan Jandroković: Hrvatska pokazuje žilavost, poruke s druge strane nisu na toj razini…

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković na ovogodišnju 305. Sinjsku alku došao je u društvu premijera Andreja Plenkovića, ministra branitelja Tome Medveda, ministra obrane Marija Banožića i drugih članova Vlade.

Gordan Jandroković je u Sinju komentirao najavu predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca da će otići na komemoraciju hrvatskim žrtvama u Škabrnji:

“Drago mi je da je to najavio. Možda se trebalo dogoditi i ranije, ali s obzirom na bol, brojne ubijene, radi se o ispravnom i dugoročno korisnom koraku za sve.”

Ne smatra da Srbija svojim oštrim porukama otežava proces pomirenja: “Ne mogu ga ugroziti. Ako bude odgovornosti i pameti, Hrvatska će ići naprijed. Hrvatska pokazuje žilavost i otpornost, a poruke s druge strane nisu na toj razini, no mi smo neovisna država, gradimo svoje društvo, treba nastaviti u ovom smjeru.”

Natjecateljima alke poželio je puno sreće i napomenuo da su epidemiološka pravila jako stroga te da se nada da će ih se svi pridržavati. “Maska mi je u džepu. Kad bude potrebe, stavit ću je”, dodao je. Piše N1

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex