Provalio u podrum katedrale, policiji se na zapisnik ‘potpisao‘ psovkom

Provalio u podrum katedrale, policiji se na zapisnik ‘potpisao‘ psovkom

Nakon što su zagrebački policajci dobili dojavu da je netko provalio u podrum potresom ranjene katedrale na zagrebačkom Kaptolu, zatekli su u pijanom stanju 21-godišnjeg M.M., sina jedne medicinske sestre.

Bilo je to 22. lipnja u 4.50 sati kada su ispred crkve uočili iznesene vatrogasne aparate, a kriminalističko istraživanje rezultiralo je tek prijavom za odavanje skitnji zbog čega je mladić, inače parketar po struci i koji zarađuje uličnom svirkom, novčano kažnjen s 300 kuna na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu.

A kako je po uhićenju proveo cijeli dan pod ingerencijom policije, tih 300 kuna mu je preračunato kao jedan dan zatvora koji toliko vrijedi, pa M.M. u konačnici ne mora platiti ni lipe. Međutim, sud mu je izrekao zaštitnu mjeru udaljenja s područja Zagreba na tri mjeseca.

– Ma ja nisam skitnica. Prebivalište mi je u Varaždinu, a prije ovog sam bio u Malom Lošinju te sam došao u Zagreb dva dana prije na koncert u kulturnom centru Mesnička gdje je nastupao bend Kaotične duše. Planirao sam prespavati kod prijatelja. Ne znam na temelju čega su policajci utvrdili da se odajem skitnji. Razgovora s njima se niti ne sjećam, ali znam da je policajaca bilo puno i da su došli radi neke provale. Za život zarađujem zabavljajući ljude tj. svirajući. Ne želim raditi ništa drugo jer ovako zaradim solidno oko 3000 kuna mjesečno – branio se na sudu M.M.

Jedan od policajaca koji je bio na intervenciji prisjetio se da je 21-godišnjaka zatekao u vidno alkoholiziranom stanju u podrumskom prostoru u Katedrali.

– Postojala je indicija da je protupravno ušao u podrum katedrale odakle je iznio vatrogasne aparate i stavio ih na ulicu. Mladić je bio izuzetno bahat, a to je vidljivo i iz izvješća o uhićenju i zapisnika o alkotestiranju gdje je na mjesto svog potpisa napisao ‘puca mi ku*ac’. Inače, znao sam ga konstantno viđati danju i noću kod HNK i Tomislavova trga gdje se osobe okupljaju i piju. Spavao je po parkovima, ali nije radio probleme pa ga nismo niti privodili – prisjetio se policajac PU zagrebačke.

Provjerom adrese na kojoj je 21-godišnjak prijavljen doznalo se da je otamo odselio prije godinu dana, a prijatelji za koje tvrdi da je kod njih trebao prespavati, a ne u podrumu crkve gdje je uhvaćen, za policiju i za sud ostali su nepoznati. Piše Jutarnji list

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex