Tomo Medved: “Isto slušamo već 25 godina, Srbija se mora suočiti s istinom”

Tomo Medved: “Isto slušamo već 25 godina, Srbija se mora suočiti s istinom”

Ministar branitelja Tomo Medved također u društvu članova Vlade prisustvuje 305. Sinjskoj alki. Kratko je prokomentirao oštre poruke koje ovih dana stižu iz Srbije na račun odlaska Borisa Miloševića u Knin.

“To je kontinuirani proces”, rekao je Tomo Medved komentirajući odnos sa Srbijom te pojasnio: Piše N1

“Imamo saznanja da je tadašnja JNA na području istoka Hrvatske nakon njihovog ulaska u Vukovar i okolicu provodila ekshumacije osoba iz primarnih u sekundarne grobnice. Znamo i tko. Naša traženja su upravo usmjerena na te pokazatelje, tražimo informaciju gdje su završili posmrtni ostaci ljudi. To nas ne zaustavlja, svakodnevno i danas radimo na nekoliko lokacija i trenutno je u postupku priprema za indentifikaciju tijela na Zavodu za sudsku medicinu. To nam je prioritet. Zakonom je propisano tko ima nadležnost za koji segment tog posla.”

O porukama iz Srbije je rekao: “Nažalost, to je kontinuitet, nešto što slušamo već 25 godina. Srbija se mora suočiti sa svojom poviješću, ulogom u provedbi velikosrpske ideologije, mora se suočiti s istinom i na toj istini moramo gradite buduću perspektivu.”

Dodao je da ne vidi u tome ulogu međunarodnih tijela jer “mi u Hrvatskoj znamo našu povijest”, a od Srbije očekuju da se “suoči s istinom, prihvati činjenice i da na toj istini gradimo naše buduće odnose”.

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex