HRZ u problemima zbog helikoptera,Milanović morao na Korčulu zamjenskim helikopterom…

HRZ u problemima zbog helikoptera,Milanović morao na Korčulu zamjenskim helikopterom…

Ponovno tehnički problemi s vojnim helikopterima servisiranima u Rusiji! Ovaj put helikopter je trebao prevoziti predsjednika Zorana Milanovića.

U Ministarstvu obrane potvrdili su, na upit Dnevnika Nove TV, da su manje nepravilnosti na jednom od helikoptera uočene 28. srpnja. Helikopter nije mogao poletjeti dok kvar nije bio otklonjen. U MORH-u kažu da je taj zračni prijevoz bio organiziran za potrebe Ureda predsjednika.

Isti taj dan, predsjednik Zoran Milanović boravio je u Veloj Luci na Korčuli. Na svečanu sjednicu Općinskog vijeća, ali i izložbu u čast Olivera Dragojevića – odletio je vojnim helikopterom. Ali za taj predsjednikov put morali su angažirati drugi, zamjenski helikopter.

U Milanovićevu uredu na cijeli slučaj nisu se željeli osvrtati. U Ministarstvu obrane kažu da su svi nadležni u sustavu upoznati s učestalim problemima koje ovi helikopteri imaju nakon remonta.

“Možemo Vas izvijestiti da je bila riječ o letu u potpori programu Ureda Predsjednika RH. Kod helikoptera koji navodite, tijekom redovnog pregleda u sklopu pripreme za zadaću prevoženja uočene su manje nepravilnosti, manja odstupanja u parametrima rada motora, koje su zrakoplovni tehničari HRZ-a ubrzo riješili, te je helikopter vraćen u operativnu uporabu (…)

O statusu ispravnosti vojne opreme i tehnike redovito, na propisani način, izvješćujemo sve nadležne institucije u zapovjednoj crti“, poručili su iz Ministarstva obrane za Dnevnik Nove TV.

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex