Na putu do Lige prvaka Dinamu vrlo težak protivnik…

Na putu do Lige prvaka Dinamu vrlo težak protivnik…

Nogometaši Dinama gostovat će kod pobjednika dvoboja malteškog prvaka Floriane i rumunjskog prvaka Cluja u utakimici 2. kola kvalifikacija za Ligu prvaka, dok će Lokomotiva ugostiti bečki Rapid, odlučeno je ždrijebom u u sjedištu Europskog nogometnog saveza (UEFA).

Na klupi Cluja je Dan Petrescu, a u sastavu i Damjan Đoković, nekadašnji HNL-igrač te niz kvalitetnih igrača, iz Rumunjske i inozemstva…

U 2. kolu kvalifikacija Lige prvaka bit će igrana samo jedna utakmica bez nazočnosti gledatelja na tribinama.

Utakmice su na rasporedu 25. i 26. kolovoza, a u slučaju neodlučenog ishoda u prvih 90 minuta, igrat će se produžetak od 30 minuta. Ne bude li ni tada pobjednika, odluka će pasti izvođenjem jedanaesteraca.

Pobjednici će se plasirati u 3. kolo kvalifikacija za Ligu prvaka, a poražene momčadi natjecanje će nastaviti u 3. kolu kvalifikacija za Europsku ligu.


PUT PRVAKA
Floriana (Mlt)/CFR Cluj (Rum) – GNK DINAMO (HRV)
Young Boys (Švi) – KI (FO)/Slovan Bratislava (Slk)
Celtic (Ško)/KR Reykjavík (Isl) – Ferencvaros (Mađ)/Djurgarden (Šve)
Flora Tallinn (Est)/Suduva (Lit) – Maccabi Tel-Aviv (Izr)/Riga (Lit)
Legia Varšava (Polj)/pobjednik pretkola – Ararat-Armenia (Arm)/Omonia (Cip)
Celje (Slo)/Dundalk (Irs) – Molde (Nor)/KuPS (Fin)
Budućnost Podgorica (CG)/Ludogorec (Bug) – Midtjylland (Dan) Dynamo Brest (Bje)/Astana (Kaz) – Connah’s Quay Nomads (Wal)/Sarajevo (BIH)
Qarabag (Aze)/Sileks (Sj. Mak) – Sheriff (Mda)/Fola Esch (Lux)
Dinamo Tbilisi (Gru)/Tirana (Alb) – Crvena zvezda (Srb)/Europa (Gib)

LIGAŠKI PUT
AZ Alkmaar (Niz) – Viktoria Plzen (Češ)
PAOK (Grč) – Bešiktaš (Tur)
LOKOMOTIVA ZAGREB (HRV) – Rapid Beč (Aut)

————————————————————————————————————-

Hrvatski prvak na teren će 25. ili 26. kolovoza. Isti termini vrijede i za Lokomotivu. Ukoliko prođu, Lokosi nastavljaju borbu za Ligu prvaka i imaju već automatski osiguranu skupinu Europske lige. Što ne vrijedi za Dinamo koji bi se za nju još morao boriti. Budu li poraženi, i jedni i drugi idu u treće pretkolo Europske lige. Razlika je što bi Dinamo igrao protiv nekog tko je također ispao iz Lige prvaka, a Lokomotiva s klubom koji je incijalno startao u Europskoj ligi i to kao nositelji. Za nas je atraktivno što ćemo, barem na jednu godinu, ući u natjecanje s dva aduta.

U Europskoj ligi drugačiji je kalendar. Dva hrvatska predstavnika također su u ždrijebu za drugo pretkolo, no on će biti obavljen tek 31. kolovoza, a utakmice su na programu 17. rujna. Zanimljivo da će već dan kasnije, 1, rujna biti ždrijeb play-off runde Lige prvaka i trećeg pretkola Europske lige. Izvlačenje za treće prekolo Lige prvaka je 31. kolovoza.

Status nositelja u drugoj kvalifikacijskoj rundi EL ima jedino Hajduk, dok je Osijek s druge strane. Bijeli mogu od jačih na Aris, OFI, Servette, Universitateu iz Craiove, Göteborg, CSKA Sofija, Honved, Maccabi Haifa, Beitar… a nakon Gzire nikoga ne smiju podcijeniti.

Zvučna lista suparnika

Osijek ima daleko zvučniju listu potencijalnih rivala poput Tottenhama, Basela, Kopenhagena, Wolfsburga, APOEL-a, Galatasaraya, Malmöa, Standarda, Steaue, Granade, Milana, Glasgow Rangersa, Rosenborga, Reimsa, Dinama iz Moskve, Libereca… Bili bi sretni da dobiju neki “CSKA Sofija” od kojeg su ispali lani. Za to su male šanse, ali mogli bi jer u ždrijebu su potencijalno i Žalgiris, Kairat, Alashkert, Zrinjski, The New Saints… Pa kako im kuglice donesu. Prije ždrijeba bit će napravljeno pet skupina po deset ekipa i dvije s dvanaest, tako će se smanjiti broj potencijalnih rivala.

Momčad Rijeke starta u trećem prekolu i ima još neke šanse da bude nositelj što bi joj svakako dalo bolje mogućnosti… U protivnom su ti najjači suparnici navedeni kod Osijeka plus PSV Eindhoven, Sparta Prag… Piše Jutarnji list

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex