Tomislav Tomašević: Svašta sam vidio od Bandića, ali ovo je na rubu pameti…

Tomislav Tomašević: Svašta sam vidio od Bandića, ali ovo je na rubu pameti…

“Vozi miško dok se grad raspada” naziv je performansa kojim “Zagreb te zove” protestira ispred zgrade Holdinga u Zagrebu. Povod je odluka gradskih vlasti u Zagrebu da za 19 milijuna kuna obnove vozni park.

Tomislav Tomašević iz Možemo! otkrio je da on osobno ne vozi automobil, ali ovaj potez zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića ne odobrava.

“Nemam automobil, to već pola Hrvatske zna. Ne znam što reći, ovo me stvarno ljuti. Svašta sam vidio od Bandića, ali ovo je na rubu pameti. Nakon tri prirodne katastrofe toliko novaca se troši na luksuzne automobile i to po modelu dnevnog najma što je puno skuplje. Očito osjećaju da im se bliži kraj i sad ih boli briga i pokušavaju izvući sve resurse koje mogu”, kazao je.

Tomašević smatra da Bandić od nabave novih automobila neće odustati ni unatoč prosvjedu.

“Pritisak je dobar, ali on ne reagira baš na to. Ako bude veći pritisak javnosti, možda ipak odustane, ali on je taj koji odlučuje. Zagrebački Holding u potpunosti je u njegovim rukama.”

“Jako puno ugovora koji su sklopljeni čekat će novog gradonačelnika, pa čak do 2030. godine”, kaže Tomašević.

Tomašević smatra da bi Sabor i ranije trebao početi s radom.

“Mi smo tražili da Sabor najkasnije 19. kolovoza počne s radom jer smatramo da je ministarstvu graditeljstva nekoliko tjedana dovoljno da pošalje u drugo čitanje Zakon o obnovi Zagreba i okolice, ali vladajuća većina je ipak odlučila do 2. rujna produljiti stanku”, dodao je.

Bandić je nakon poplava rekao da je šteta minimalna, ali zaprimljeno je više od 3000 prijava.

 “Već tada sam bio iznerviran njegovim izjavama. Tad je rekao da je oko 80 objekata oštećeno, a imali smo nekoliko tisuća prijava. Samo u mojoj zgradi su tri stana poplavljena, a to se nikada nije dogodilo. Sad su opet najavljene nove oluje pa se nadam da je ta mreža sada koliko-toliko očišćena i da neće biti novih poplava i štete na imovini”, rekao je Tomašević.

Još jednom je potvrdio da će se kandidirati za gradonačelnika grada Zagreba.

“Hoću, unatoč svim problemima koji me čekaju”, poručio je. Piše N1

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex