Ostojić žestoko po Božinoviću zbog ‘kolosalne reforme MUP-a’

Ostojić žestoko po Božinoviću zbog ‘kolosalne reforme MUP-a’

SDP-ov bivši ministar Ranko Ostojić žestoko je reagirao na najavljenu reformu MUP-a što ju je najavio ministar Davor Božinović, zaključivši da se “svodi na osobnu i kamere”, za koje Ostojić tvrdi da su postojale i ranije.

“Radi se o kolosalnoj reformi koja se svodi na kameru za policijsko postupanje i na osobnu kartu”, kazao je Ostojić.

Zaključio je da je ministar “ili je loše brifiran ili je loše informiran ili laže”.

Ostojić je potom rekao da je Ministarstvo, još dok ga je on vodio, za postupanje policije nabavilo kamere za 200 policijskih službenika.

“Usto je pripremilo i infrastrukturu koja ide uz to”, dodao je Ostojić.

On je optužio sadašnje vodstvo Ministarstva zato što, kako je rekao, na stranici mup.hr više nema niza stvari koje je činilo MUP dok je bio pod Rankom Ostojićem, te o projektima Milanovićeve vlade.

Ostojić se potom osvrnuo i na optužbe o neprivlačenju sredstava iz fondova EU-a:

“Suludo je 2020. pitati nekoga tko je bio ministar 2012. godine zašto nije iskoristio sredstva za 2015. godinu, kada ovaj više nije bio ministar.”

Ostojić je potom pobrojao kao ono što je ministarstvo činilo u njegovo vrijeme: uređenje i izgradnja niza centara za azilante, centre za prihvat, za nadzor, te posebno objekte za smještaj policajaca na granici.

“Na taj način smo organizirali smještaj, umjesto da policajci uplate 18 milijuna kuna firmi koja se zove ‘Macola’ i da se smještaju po hotelima”, rekao je Ostojić. Piše N1

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex