U Splitu počelo suđenje Filipu Zavadlavu: Sud danas ispituje roditelje ubijenih…

U Splitu počelo suđenje Filipu Zavadlavu: Sud danas ispituje roditelje ubijenih…

Zavadlav se tereti da je “iz bezobzirne osvete” likvidirao Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (38) te Marina Ožića Paića (25) tijekom subotnjeg popodneva početkom ove godine u Velom Varošu

Suđenje Filipu Zavadlavu (25) počinje u srijedu u 9 sati ispitivanjem prvih svjedoka, među kojima su svjedoci, ali i oštećeni – roditelji ubijenih mladića!

Ispred zgrade suda okupila se i grupa podrške Zavadlavu, koji su se javili da bi pratili suđenje u sudnici.

150 metara oko suda policajci stoje na više punktova i prate situaciju oko zgrade i vode računa o osiguranju.

Na ulazu se provjerava svaki koji ulazi, što je standardni postupak i inače, a provjeravat će se ulasci i u samu dvoranu gdje će biti suđenje.

Glavna rasprava u postupku protiv Zavadlava, koji je optužen za trostruko teško ubojstvo te općeopasnu radnju i nedozvoljeno držanje oružja, bit će u velikoj sudnici splitske “Palače pravde”, pod predsjedanjem sutkinje Višnje Strinić. Mjere sigurnosti su gotovo nezabilježene, iako je na Županijskom sudu u Splitu tijekom godina održan velik broj “visokorizičnih” postupaka. 

Danas se ispituju roditelji ubijenih, a sutra su predviđeni svjedoci, odnosno očevici koji su u trenutku zločina bili u Varošu.

Zavadlava pravosudna policija dovodi iz zatvora u Gospiću pod pratnjom “plavaca” i to najmanje sat vremena prije početka suđenja. Zgrada u Gundulićevoj je također pod posebnim režimom, na nekoliko lokacija na prilazima Županijskom sudu će biti postavljene policijske patrole, one u odorama te u civilu. 

Za pripremno ročište je osiguranje bilo i na krovu suda, odakle su pratili sve moguće pravce iz kojih bi došla prijetnja.

U samom sudu, odnosno velikoj dvorani, pravosudni policajci će također paziti na sve zainteresirane za praćenje rasprave (kojih ima znatno više od postojećih mjesta, a posebno u doba korone) tako da nikakvih problema ne bi trebalo biti.Pišu 24sata

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex