Svi koji idu iz Hrvatske u Italiju moraju imati negativan test, ne stariji od 72 sata…

Svi koji idu iz Hrvatske u Italiju moraju imati negativan test, ne stariji od 72 sata…

Tranzit, trenutno, nije ograničen i ne treba negativan test. Odluka se ne odnosi isključivo na RH državljane, već na sve osobe koje su boravile u Hrvatskoj, uključujući i talijanske državljane”, napisali su iz Stožera

lada i Nacionalni stožer civilne zaštite potvrdili su na svom Twitter profilu Koronavirus.hr da se u Italiju iz Hrvatske više ne može ući bez negativnog testa.

Ta je informacija stigla u odgovoru na pitanje više korisnika.

– Isprike na čekanju. Da, prema odluci koja je stupila na snagu, sve osobe koje ulaze u Italiju iz Hrvatske moraju prilikom ulaska podastrijeti negativan test koji nije stariji od 72 sata ili se u roku od 48 sati, od ulaska u Italiju, podvrgnuti testiranju.

Tranzit, trenutno, nije ograničen i ne treba negativan test. Postoji mogućnost da se tranzit uskrati u slučaju da je osoba (državljanin neke od država članica EU) u periodu od 14 dana prije tranzita, boravila ili tranzitirala kroz neku od država koje se nalaze na “crvenoj listi”.

Odluka se ne odnosi isključivo na RH državljane, već na sve osobe koje su boravile u Hrvatskoj, uključujući i talijanske državljane”, napisali su iz Nacionalnog stožera civilne zaštite. Piše Novi list

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex