Nova snimka policijske brutalnosti: Premlatio mladića u Benkovcu koji nije pružao nikakav otpor…

Nova snimka policijske brutalnosti: Premlatio mladića u Benkovcu koji nije pružao nikakav otpor…

Radi se o istom policajcu, M.M., koji je 22. srpnja zaradio prijavu jer je prebio mladića na snimci koja je obišla zemlju, kaže izvor Zadar Newsa

Portal Zadar News objavio je novi video policijske brutalnosti prema građanima. Ovaj incident dogodio se u Benkovcu, a prema pisanju Zadar Newsa riječ je o istom policajcu koji se pojavljuje na snimci intervencije u Korlatu, gdje je prebio mladića.

Ondje je došlo do okršaja policajaca i gostiju na lokalnoj fešti, a očevici tvrde da su policajci bili pijani.

Na novoj snimci policajac udara čovjeka u casinu u Benkovcu, koji, prema viđenom, ne pruža nikakav otpor.

“Radi se o istom policajcu”

“Radi se o istom policajcu, M.M., koji je 22. srpnja zaradio prijavu jer je prebio mladića na snimci koja je obišla zemlju. Žalosno je i tužno da policija ovako mlati ljude. Da nema kamera i snimaka, bilo bi onako kako oni sami napišu u svojim priopćenjima u kojima lažu javnost.

Pogledajte jučerašnje priopćenje za incident u Korlatu. Prema njemu su momci istukli policajce, a ne obrnuto kako je zapravo bilo. I baš zato, neka javnost vidi o čemu se zapravo radi”, izjavio je izvor Zadar Newsa.

Iz Policijske uprave Zadarske obratili su se priopćenjem o spomenutim incidentima.

“Policijska uprava zadarska upoznata je sa sadržajem objavljenih snimki uporaba sredstava prisile. Tijekom veljače ove godine na području PP Benkovac imali smo evidentiran jedan događaj u kockarnici na adresi Žrtava Domovinskog rata u Benkovcu.

U Zadar stiže unutarnja kontrola

Tom prilikom je 41-godišnji hrvatski državljanin sankcioniran zbog prekršaja iz članka 13. i članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te prekršaja iz čl. 16. Zakona o osobnoj iskaznici. Također tom prilikom nad jednom su osobom uporabljena sredstva prisile, osoba nije ozlijeđenih osoba niti je imala primjedbi na postupanje policijskih službenika.

S obzirom na jučer objavljenu snimku uporabe sredstava u Korlatu kao i danas objavljenu snimku uporabe iz Benkovca započeo je postupak inspiciranja navedenih uporaba sredstava prisile, a glavni ravnatelj policije uputio je u Policijsku upravu zadarsku Stručni tim Ravnateljstva policije i Službe za unutarnju kontrolu kako bi utvrdili sve okolnosti i činjenica te donijeli svoj nalaz i mišljenje o policijskom postupanju”, poručuju iz zadarske policije.

U međuvremenu je tužiteljstvo protiv trojice mladića iz Korlata pokrenulo postupak zbog prisile prema službenoj osobi i prijetnje. Od suda je zatraženo da im odredi istražni zatvor kako ne bi utjecali na svjedoke. Prenosi Novi List

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex