Slovenci nemaju dokaza, ali kažu: ‘Mislimo da je u Hrvatskoj počeo treći val‘

Slovenci nemaju dokaza, ali kažu: ‘Mislimo da je u Hrvatskoj počeo treći val‘

“Bojimo se da je u Hrvatskoj počeo treći val zaraze. Nemamo o tome dokaza, ali tu mogućnost ne možemo isključiti. Bit će potrebno donijeti neke mjere kako bismo spriječili uvoz zaraze, ali morat ćemo paziti i na gospodarske aktivnosti između dvije zemlje. Mjere ćemo svakako uvoditi, a odluka o kojim će mjerama biti riječ bit će znana sutra”, najavio je glasnogovornik slovenske Vlade Jelko Kacin na današnjoj konferenciji za medije.

Iako je odluka o mjerama bila najavljena za danas, Slovenci će konačnu odluku donijeti tek sutra, a Kacin je rekao da Vlada ne želi brzati te da Slovencima želi dati dovoljno vremena da se vrate svojim kućama u slučaju uvođenja karantene koja će vrlo vjerojatno početi vrijediti tek s početkom sljedećeg tjedna.

Prema podacima koje su predstavili, dosad je u Sloveniju iz Hrvatske importirano 108 slučajeva, najviše iz Paga, Makarske, Biograda na moru i Poreča.

Kacin nije želio špekulirati hoće li i kakav model karantene biti uveden za Slovence koji se vraćaju s ljetovanja jednako kao niti hoće li postojati iznimka prema kojoj će slovenski vlasnici kuća na Jadranu biti oslobođeni obvezne samoizolacije pri povratku. Prenosi Jutarnji list

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex