Što je sa APN ? Građani sve pripremili, neki dali i predujam, subvencija još nema…

Što je sa APN ? Građani sve pripremili, neki dali i predujam, subvencija još nema…

Bivši ministar graditeljstva u Plenkovićevoj vladi Predrag Štromar obećao je da će vlada nastaviti subvencionirati kupnju mladima. No, kako javlja Dnevnik.hr, mladi do novog stana uz državnu pomoć neće moći u rujnu, već će novi krug subvencija stambenih kredita krenuti najranije u listopadu. Ako ga uopće bude. 

– Želja je da se nastavi program, ali s obzirom na činjenicu da je većina sredstava korištena za mjere gospodarskog oporavka zbog krize uzrokovane koronavirusom, u očekivanju smo novih projekcija proračuna i kalkulacija o raspoloživosti sredstava za provedbu samog projekta. Javnost će se u najkraćem mogućem roku obavijestiti o mogućem datumu objave novog natječaja – stoji o odgovoru koji je Dnevnik.hr dobio iz Ministarstva graditeljstva.

Građani su nestrpljivi jer su mnogi već riješili svu birokraciju. Neki su već dali i predujam za stanove. 

– Kod nas već nekoliko stotina klijenata čeka samo pravu vijest iz APN-a (Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama) i Ministarstva graditeljstva da preda dokumentaciju u banku. Ako ne bude APN-a, ići će na redovne stambene kredite, ali svi nestrpljivo čekaju da iskoriste subvenciju – rekao je kreditni posrednik Hrvoje Travnikar.

– Određeni broj predugovora već smo potpisali u nadi da će APN-a ove godine biti i da će biti u isto vrijeme kao i lani, a ako ne bude, klijenti će ići na redovne kredite – rekao je Boro Vujović iz Udruženja poslovanja nekretninama pri HGK-u.

Upiti nestrpljivih građana obasipaju i same banke. Iz Hrvatske udruge banaka ističu da banke žele i spremne su za novi krug poticaja ako ga bude. Zbog korone će, kažu, još uvijek za neke klijente biti pooštreni uvjeti za dobivanje kredita. Prenose 24sata

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex