INDUSTRIJSKI PARK NOVA GRADIŠKA – Otvoren Tehnološki inkubator, najveći poslovno-tehnološki objekt u ovom dijelu regije…

INDUSTRIJSKI PARK NOVA GRADIŠKA – Otvoren Tehnološki inkubator, najveći poslovno-tehnološki objekt u ovom dijelu regije…

NOVA GRADIŠKA – Svjetski dan poduzetništva, 21.kolovoza, Nova Gradiška je obilježila na najbolji način- otvorenjem Tehnološkog inkubatora, najvećeg poslovno-tehnološkog objekta na našem području. Završnoj konferenciji projekta Industrijskog parka i partnera vrijednog 29,812.218,00 milijuna kuna i svečanosti otvorenja, uz čelne ljude Grada i Brodsko posavske županije, nazočili su ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, državni tajnik Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Dragan Jelić i zamjenik predsjednika Hrvatske agencije za malo gospodarstvo Mario Turalija. Tekst i foto: slavonski.hr

Industrijski park Nova Gradiška, 2015. proglašen najboljom poslovno-investicijskom zonom u Hrvatskoj, od danas je bogatiji za Tehnološki inkubator, najveći poslovno-tehnološki objekt na našem području, jedinstveni prostor čija je svrha razvoj poduzetničko-poslovne infrastrukture, a cilj pametan i održiv regionalni razvoj i poboljšanje razine konkurentnosti Brodsko posavske županije. Svečanost otvorenja organizirana na Svjetski dan poduzetništva bila je i prilika za završnu konferenciju projekta vrijednog 29,812.218,00 milijuna kuna, nositelja Industrijskog parka i partnera – Grada Nova Gradiška i Centra za razvoj Brodsko – posavske županije.

foto: slavonski.hr

Realiziran u okviru Poziva ‘’Razvoj poslovne infrastrukture’’, financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, projekt je to čiji je specifičan cilj stvaranje međunarodno prepoznate vrhunske poslovne i ulagačke destinacije i inkubatora koji pruža ciljane, visokospecijalizirane usluge poduzećima, istraživačkim i obrazovnim institucijama u području razvoja i primjene novih tehnologija, znanja i inovacija u ciljanim industrijskim sektorima s ciljem poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva, a svrha razvoj visokokvalitetne poduzetničko – poslovne infrastrukture kao osnove za razvoj poduzetništva, privlačenje investicija temeljenih na znanju i novim tehnologijama te stvaranje novih kvalitetnih radnih mjesta.

Istaknuli su to, s pravom ponosni na uspješnu realizaciju, voditelj projekta Adam Đanić i prvi čovjek Grada Nova Gradiška, saborski zastupnik, gradonačelnik Vinko Grgić, jer riječ je o jednom od prvih u nizu kapitalnih projekata koji su, posljednjih godina, s dolaskom aktualne “gradske vlasti”, najavili ciklus novih ulaganja u Industrijski park Nova Gradiška.

Foto: slavonski.hr

“Danas smo svjedoci otvorenju najvećeg poslovno-tehnološkog objekta na našem području koji na ukupnoj površini od 5.046m2 nudi 50 kompletno opremljenih uredskih i proizvodnih jedinica za najam poduzetnicima i obrtnicima, uz mogućnost korištenja konferencijske dvorane, coworking prostora ili informatičke učionice. Realizacijom ovog jedinstvenog projekta razvit će se nova, inovativna poduzetnička infrastruktura s ciljem poticanja poduzetništva i jačanja konkurentnosti poduzetnika na području Brodsko-posavske županije, te, što je posebno važno, otvoriti nova radna mjesta.”Priča” o Tehnološkom inkubatoru i novoj dimenziji poslovanja nastavak je potpore koju Grad Nova Gradiška, posljednjih godina, s ciljem razvoja gospodarstva, pruža aktualnim poduzetnicima, ali i svima onima koji će djelovati u inkubatoru, kroz subvencionirane cijene najma poslovnog prostora, pomoć i savjetovanje pri pokretanju poslovanja te podršku njihovom razvoju. Otvaranjem Tehnološkog inkubatora Industrijski park Nova Gradiška postaje centar inovacija i novih tehnologija, ali i baza za daljnji razvoj poduzetništva u regiji”, rekao je, pozdravljajući brojne ugledne goste i predstavnike partnera na projektu, domaćin svečanosti, gradonačelnik Vinko Grgić, dodajući kako je ovo tek prvi u nizu četiri velika projekta koja u narednom periodu, očekuju Grad Novu Gradišku.

Foto:slavonski.hr

“Nakon uspješne realizacije projekta Tehnološki inkubator, u završnoj je fazi projekt poduzetničke i komunalne infrastrukture u dužini od jednog kilometra, a tu je i projekt međugranične suradnje BIOSOL vrijedan 6 milijuna kuna-priča o fotonaponskoj elektrani za koju je raspisan natječaj. Ne smijemo zaboraviti ni ono najvažnije, projekt Centra kompetencije za napredno inženjerstvo u vrijednosti od 119 milijuna kuna za koji smo prije mjesec i pol dana potpisali ugovor, a treba spomenuti i kako smo od Ministarstva imovine dobili još 43 hektara sjeverne zone s kojom ćemo sve infrastrukturno povezati i tako dobiti vrhunski kvalitetnu industrijsku zonu.”, zaključio je Grgić.

Da je riječ o projektu čiji značaj prelazi lokalne okvire potvrdio je i prvi čovjek Brodsko posavske županije, župan Danijel Marušić, ističući kako je, u vremenima krize, poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva, upravo ono što treba Slavoniji, ali i čitavoj Hrvatskoj. “Čestitam svima koji su pomogli realizaciju ovog projekta- Vladi RH i premijeru, gradonačelniku Vinku Grgiću i Gradu Nova Gradiška, Industrijskom parku, kao i svima onima koji su doprinijeli privlačenju investicija i razvoju poduzetništva.”, rekao je, između ostaloga, župan Brodsko posavski, Danijel Marušić.

foto: slavonski.hr

Riječi hvale za čelne ljude Grada Nova Gradiška, nositelje projekta i projektne partnere, imala je i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak.”Ovakav projekt financiran sredstvima Europske unije jedan je od kvalitetnih primjera kako i na koji način koristiti sredstva, jer riječ je o uspješnoj priči koja će doprinijeti ne samo razvoju lokalne sredine nego i šire regionalne razine. Uz izniman značaj projekta, svakako valja istaknuti i suradnju lokalne i regionalne samouprave na provedbi projekta, a potom i postojanje vizije o razvoju sredine kojeg nema bez značajnog razvoja gospodarstva. Vidljivo je to i u sjajnim rezultatima Brodsko posavske županije u povlačenju sredstava, obzirom kako je, u periodu od 2016. godine do danas, ukupno ugovoreno projekata u vrijednosti od milijardu i 840 milijuna kuna, pri čemu Grad Nova Gradiška, u ukupnom iznosu sudjeluje s gotovo 500 milijuna kuna. Čestitam vam na dosadašnjem uspješno obavljenom poslu i veselim se novim, jednako vrijednim projektima.”, rekla je ministrica Tramišak.

foto: slavonski.hr

Podršku aktualnom, kao i projektima koji će u Gradu Nova Gradiška tek uslijediti, pružili su i Dragan Jelić, državni tajnik Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, te Mario Turalija, zamjenik predsjednika Hrvatske agencije za malo gospodarstvo. Uz čelne ljude Grada i Brodsko posavske županije, predstavnike nositelja i partnera na projektu, ustanova i institucija, svečanosti otvorenja Tehnološkog inkubatora nazočile su i Mirela Brechelmacher, direktorica Centra za razvoj Brodsko posavske županije i saborska zastupnica Ljubica Maksimčuk.

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex