Policijska uprava splitsko-dalmatinska potvrdila: zaraženo je 11 naših djelatnika, a još 19 ih je u samoizolaciji… Svi kontakti još nisu ispitani…

Policijska uprava splitsko-dalmatinska potvrdila: zaraženo je 11 naših djelatnika, a još 19 ih je u samoizolaciji… Svi kontakti još nisu ispitani…

“Nije moguće da ta đavlija korona napada sve strukture društva, osim našu policiju?”, nazvao me na mobitel jedan djelatni policajac, što je bio jasan signal da uputimo upit Odjelu za izvještajnu analitiku ove uprave pitanje o broju oboljelih jer oni očigledno do sada nisu to bili spremni podijeliti s javnošću i sa korisnicima svojih šalterskih i drugih usluga. Piše Slobodna Dalmacija

Inače, u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, koja pokriva ogromno područje u trokutu od Zmijavaca do Visa i Trogira radi oko dvije tisuće državnih službenika.

– Obavještavamo vas da je u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj trenutno 11 COVID-19 pozitivnih djelatnika, a u mjerama samoizolacije nalazi se 19 djelatnika. Po uputama i u suradnji s epidemiolozima poduzete su sve epidemiološke mjere
Niti jedna policijska postaja niti sjedište Policijske uprave splitsko-dalmatinske nije žarište zaraze koronavirusom, a osobe su se zarazile izvan mjesta obavljanja svojih poslova – stoji u odgovoru kojeg smo primili.

No, u odgovoru očito nisu htjeli potvrditi da je prava panika nastala u Policijskoj postaji Kaštela kada se ovoga ponedjeljka doznalo da je jedna šalterska djelatnica zaražena koronavirusom, što je saznala nakon odlaska na jedan rutinski pregled.

Nakon toga su još tri njezine kolegice poslane u samoizolaciju, a njihova mjesta popunjena su pozivanjem drugih službenica sa godišnjih odmora.

U ovom krugu oboljelih, te onih u samoizolaciji, ima i policajaca koji su provodili policijske radnje nad nekim osobama i koje su upravo od tih osoba doznale – da one imaju simptome korone.

“To je za sada ta brojka, ima nas koji još čekamo nalaz na koronavirus osoba prema kojima smo postupali pa ćemo tek onda vidjeti hoćemo li mi morati u samoizolaciju”, reče nam neslužbeno jedan policajac iz Splita.

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex