U Brodsko posavskoj županiji značajan porast novozaraženih, danas ih je 18…

U Brodsko posavskoj županiji značajan porast novozaraženih, danas ih je 18…

Foto: prof.dr.sci. Davor Cvitković/demosmedia

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji koju je sazvao Stožer civilne zaštite Brodsko posavske županije iznešen je podatak o osamnaest(18) novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije s današnjim danom  iznosi dvije stotine šestdeset i četiri (264),  dok je broj aktivnih slučajeva šestdeset i pet (65). Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je tri stotine i jedanaest.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Brodsko posavske županije prof.dr. Ante Cvitković izrazio je zabrinutost zbog ovolikog porasta i ističe da nema mjesta u Brodsko posavskoj županiji u kojem netko nije zaraže i poziva građane na striktno poštivanje epidemioloških mjera.

Zamjenik načelnika Stožera civilne zaštite Brodsko posavske županije Damir Mirković izvjestio je javnost da se od ponedeljka 24.08.2020. kreće sa testiranjem građanstva na koronavirus.

Testiranje na koronavirus na vlastiti zahtjev obavljat će se u COVID ambulanti slavonskobrodskog Doma zdravlja, ali u izdvojenom objektu na Trgu hrvatskog proljeća, smještenom uz slavonskobrodski Autobusni kolodvor uz predhodnu najavu na telefon 035 411 004. Osobe na testiranje moraju donijeti potvrdu o uplati.

Mario Strinavić

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex