Vrkljan: Plenkovićev odlazak na Goli otok je truli kompromis i smokvin list za Grubore…

Vrkljan: Plenkovićev odlazak na Goli otok je truli kompromis i smokvin list za Grubore…

Koga premijer Andrej Plenković komemorira na Golom otoku povodom Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, komentira Milan Vrkljan, predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta  u Saboru RH.

”Premijer je na sjednici Vlade  najavio posjet Golom otoku 23. kolovoza 2020 godine. Posjet   Plenkovića Golom otoku trebao bi pokazati da u hrvatskoj vladajućoj eliti postoji jaka svijest o svim tragedijama koje su se dogodile svim europskim narodima pa tako i hrvatskom narodu tijekom 20. stoljeća. Fašizam i komunizam su podijelili hrvatski nacionalni korpus kao ništa do tada u našoj povijesti. Idejom da se obilježi Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima iz perspektive zapadne Europe koja je oslobođena fašizma 1945. godine, može se steći zaključak da se i Hrvatska pridružila antifašističkoj Europi. Kao mnogo puta do sada u zadnjih 30 godina, HDZ koristi opće nepoznavanje povijesti, činjenica i dobrim djelom nezainteresiranosti europskih elita, i istu tu Europu vara i vuče za nos.

Mi u Hrvatskoj znamo  da su tamo, na Golom, bile uglavnom žrtve unutarkomunističkih obračuna. To mjesto neosporni je dokaz o kakvom se komunističkom režimu radilo.  Je li to dovoljno i reprezentativno kad se govori o žrtvama komunističkog režima? Nije, i Plenković, da bi bio vjerodostojan, treba se pokloniti žrtvama komunističkog režima u Hrvatskoj, ali onima mnogo brojnijima koje nisu prihvaćale komunizam.

Usput, na prostoru današnje RH i BiH više puta je dokazana  notorna istina  da je tijekom 20. stoljeća bilo neusporedivo više žrtava komunizma nego fašizma. Obilježiti Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima komunizma i fašizma posjetom Golom otoku samo je nastavak obmana, prijevara i krivotvorenja povijesti, koje se uporno plasira iz RH, a polupismena Europa distancirana od Boga i naroda to šutke prihvaća.

To što komemorira Plenković ruganje je stvarnim žrtvama komunizma. On rehabilitira informbiroovce. Komemorira žrtve komunista od istih tadašnjih komunističkih elita koje su bili ideološki radikalnije od ovih što su ih poslali na Goli Otok.

Hrvatska je prihvatila europsku vrijednosnu i pravnu stečevinu, ali današnje vladajuće elite u RH nisu niti 30 godina nakon pada komunizma stvorile platformu kojom se osuđuju komunizam i njegovi zločini. Našoj djeci u školama krivotvori se povijest i prešućuje žrtve komunističkog režima koji je u tadašnjoj Socijalističkoj Republici Hrvatskoj imao i komponentu nacionalnog ugnjetavanja od strane srpskih komunista. Suočavanje je još jedna manipulacija hrvatske vlasti s bolnom povijesti hrvatskog naroda, ali i svih naroda Europe. Za zapadnu Europu rat protiv fašizma završio je 1945. godine, ali u istočnoj Europi rat protiv komunizma završio je 1989. godine, a kod nas u Hrvatskoj tek 1995. godine, odnosno nakon uspješno provedene akcije Oluja.

Zaključno, Plenkovićev odlazak na Goli otok je truli kompromis i smokvin list za posjet ministra Medveda Gruborima. Domovinski pokret poziva sve građane RH da podignu glavu i bez straha svjedoče o komunističkim zvjerstvima koja su se radila nad nedužnim ljudima u ime ideologije zla”.

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex