Zagrepčani čiji su stanovi uništeni u potresu predali zahtjeve za stambeno zbrinjavanje…

Zagrepčani čiji su stanovi uništeni u potresu predali zahtjeve za stambeno zbrinjavanje…

Zagrepčani čiji su stanovi uništeni u potresu, a koji su i dalje privremeno smješteni u studentskom domu “Cvjetno naselje”, danas su mogli predati zahtjeve za stambeno zbrinjavanje službenicima Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Do 15. rujna, do kada mogu ostati u studentskom domu, svima bi trebao biti osiguran adekvatan smještaj.

– Danas smo pozvali sve one građane koji nisu kompletirali svoje zahtjeve, odnosno koji su predali nepotpune zahtjeve ili nisu predali zahtjeve za financiranje najamnine da to naprave. Odaziv je dobar i mislim da bi danas mogli imati većinu tih zahtjeva prikupljenih, govori Vedran Blažeka, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

– Krenulo je, baš smo zadovoljni, bit će nešto. Promijenilo se raspoloženje od prije mjesec dana kad smo trebali letjeti van, objašnjava Marko Bonifačić.

– Hoće li to biti hostel ili najam javni, ne znamo. Pitala sam što će biti, ako ja odbijem pošto smo ja muž i malo dijete, jer meni je već male sobe dosta. Oni su rekli da ćemo biti negdje privremeno smješteni gdje ćemo čekati Zakon o obnovi, govori Đana Kahteran Kočić. Piše HRT

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex