Ćorić: Zaostala sredstva radnicima bit će isplaćena do kraja ovog mjeseca…

Ćorić: Zaostala sredstva radnicima bit će isplaćena do kraja ovog mjeseca…

“Sredstva za lipanj, odnosno srpanj bit će isplaćena do kraja ovog mjeseca. Danas sam se čuo s kolegom Aladrovićem i to mi je potvrdio, a zapravo nešto kompleksnija procedura obrade zahtjeva u odnosu na razdoblje u prvoj polovici godine razlog je zašto je ta sredstva potrebno nešto dulje čekati”, rekao je Tomislav Ćorić za RTL.

Komentirao je i najavu poslodavaca koji najavljuju val otkaza: “Radna mjesta su u Republici Hrvatskoj obranjena puno bolje od radnih mjesta u najvećoj većini europskih zemalja, to govore i podaci. Vladine mjere će se nastaviti i dalje, mjere potpore gospodarstvu za sektore koji će ostati ugroženi. Ovisit će to sigurno dobrim dijelom i o intenzitetu gospodarske krize”, javlja N1.

Uskoro ide novo smanjenje poreza, nekima će rasti plaće. No s obzirom na tešku jesen koja nas čeka, hoće li javni sektor dobiti dogovorene povišice?

“Čuli ste najave ministra Marića o novom valu porezne reforme. Time zapravo ispunjavamo neke od crtica našeg programa za izbore 2020. Valja naglasiti činjenjicu da će naredno razdoblje donijeti i druge promjene. Što se tiče sindikata, odnosno javnih i državnih službi, jesen će zasigurno ponuditi dijalog i vidjet ćemo u kojem smjeru i kako će se to odvijati. Naravno da ne možemo zanemariti činjenicu da koronakriza još nije završila i da hrvatska ekonomija još osjećaja njene posljedice. Dobrim dijelom će to ovisiti sigurno o stanju u proračunu i ralizaciji turističke sezone. Pričekajmo još nekoliko tjedana i siguran sam da ćemo onda i po tom pitanju biti pametniji”, rekao je Ćorić te dodao:

“Optimisti ćemo trebati biti svi zajedno. Hrvatska je zemlja koja je u ovu krizu ušla spremnija, puno otpornija nego 2008. kada nas je zadesila ona prošla velika kriza. Hrvatsko gospodarstvo u posljendjih nekoliko godina jača i raste i nema nijednog jedinog razloga da nebudemo optimisti. Oni koji šire defetizam i apatiju zapravo na taj način samo negativno utječu indirektno na stanje u hrvatskoj ekonomiji. Ne znam što im to treba, no to je njihova stvar.”

Uskoro idu i izmjene Zakona o radu, a Ćorić je komentirao ono o čemu mnogi govore – bi li poslodavci trebali zaposlenicima koji rade od kuće plaćati dio režija i neke druge troškove.

“Sigurno je da svi troškovi koji postoje, a vezani su za rad radnika, trebaju biti namireni tom radniku. O kojim se troškovima radi i u kojom mjeri, to bi trebalo biti riješeno ugovorom između poslodavca i radnika, tako da u tom kontekstu vjerujem da će i tu doći do nekih pomaka”, rekao je Ćorić za RTL.

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex