Gasili mu kuću, a on im psovao majku komunističku….

Gasili mu kuću, a on im psovao majku komunističku….

U petak oko 22.30 sati izbio je požar na obiteljskoj kući u Požeškoj Koprivnici kojeg su vatrogasci iz Pleternice i Požeške Koprivnice gasili do dva sata iza ponoći.Javljaju 24sata

– Spremao sam se na spavanje kada mi je sin pokucao na vrata i rekao mi je da susjedu gori kuća. Izašao sam i vidio plamen iz nadograđenog dijela, gdje je bila susjedova radionica. Sin je pozvao 112 pa smo otišli do susjeda, ušli smo u dvorište i dozivali smo ga, bili smo se zabrinuli da nije ostao u kući zarobljen vatrom –  ispričao nam je prvi susjed muškarca (68) kojemu je izgorjela kuća.

‘Gol je galamio na nas’

– Sve se počelo urušavati, pucketalo je na sve strane, vatra je gutala sve pred sobom. I onda se iz jedne od prostorija u dvorištu pojavio susjed kao od majke rođen. Počeo je galamiti, psovati nam komunističku majku, optuživao nas je da smo mi zapalili kuću. Bilo je strašno za slušati njegove optužbe, a došli smo mu pomoći pokušati ugasiti vatru. Kada je vidio da je vatra sve veća otišao je i obukao se i kad su došli vatrogasci i policija izašao je na cestu – ispričao nam je prvi susjed.

Više detalja pokušali smo doznati u policiji.

– U ovom trenutku možemo reći da je dojava o požaru došla putem Službe 112, te da su na požarište izašli, policija i vatrogasci iz Pleternice i Požeške Koprivnice – rekla je Nikolina Janković, glasnogovornica PU Požeško slavonske.

Poznanik obavljao radove, iskra zapalila piljevinu

Nažalost prema onome što se u subotu dopodne moglo vidjeli u Požeškoj Koprivnici, kuća je dosta oštećena u požaru, točnije izgorjelo je krovište, a opožareno je i prizemlje.

– Kriminalističko istraživanje je i dalje u tijeku nakon kojeg će se utvrditi točne okolnosti koje su dovele do požara. Za sada je utvrđeno da je muškarac (45), poznanik vlasnika kuće, oko 22.15 sati obavljao neke radove u radionici te da je iskra s brusilice zapalila piljevinu koja se nalazila u prostoru. Požar se naglo proširio i pričinio je veliku materijalnu štetu. Nije utvrđeno ni jedno kazneno djelo – rekla je Nikolina Janković, glasnogovornica U Požeško slavonske.

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex