Noćas stiže promjena vremena, izdana i upozorenja…

Noćas stiže promjena vremena, izdana i upozorenja…

Večeras i noćas treba računati na kišu i pljuskove u Međimurju, Zagorju gdje je lokalno moguće i izraženije nevrijeme. U noći će nestabilnosti biti i na zagrebačkom području i u Gorskom kotaru, najavljuje meteorologinja N1 televizije Tea Blažević koja je poslala i upozorenje vozačima da sutra računaju na probleme u prometu, pišu 24sata.

Promjena vremena sutra će stići u veliki dio Hrvatske, a zrak iznad kopna posebno će se rashladiti. Problemi se očekuju i na moru gdje će zapuhati bura i pod Velebitom će imati olujne udare. Meteoalarm je za cijelu zemlju za nedjelju izdao žuto upozorenje zbog mogućih jakih grmljavinskih pljuskova, ali i jakog vjetra. Zbog vrlo jake bure na području Kvarnera na snazi je narančasti alarm.

– Od nedjelje do utorka bit će promjenljivo, povremeno uz mjestimičnu kišu te manje toplo nego u subotu. Od sredine tjedna ponovno sunčanije i toplije, mjestimice i vruće. Na Jadranu će također od srijede prevladavati sunčano te će biti vruće. Pljuskovi i nevere ondje se očekuju na prijelazu od ponedjeljka na utorak. A početak tjedna obilježit će na sjevernom dijelu bura – javljaju s HRT-a.

Na moru se pljuskovi i neverini očekuju osobito na prijelazu od ponedjeljka na utorak. Prekosutra će još puhati bura, mjestimice jaka s olujnim udarima, u utorak će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak zatim i jugozapadnjak.

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex