Novi neobičan zaplet u slučaju Navaljni: Pogledajte u čemu su ruskog oporbenjaka dopremili u Berlin…

Novi neobičan zaplet u slučaju Navaljni: Pogledajte u čemu su ruskog oporbenjaka dopremili u Berlin…

Avion koji je poletio iz Omska s ruskim oporbenim političarem Aleksejem Navaljnim, jutros je sletio na berlinski aerodrom Tegel. Navaljni je potom prebačen u bolnicu Charité u njemačkoj prijestolnici.Prenosi Jutarnji

“Borba za Aleksejev život i zdravlje tek je započela i još je puno toga što treba učiniti, ali barem je napravljen prvi korak”, objavila je na Twitteru Navaljnijeva glasnogovornica Kira Jarmiš, koja se zahvalila svima koji su podržali ovog političara.

Navaljniju je naime u četvrtak tijekom leta ka Moskvi pozlilo i izgubio svijest zbog čega je avion sletio u Omsk, gdje je prebačen u bolnicu gdje se nalazio u komi, piše Deutsche Welle.

Planirano polijetanje zrakoplova iz Omska kasnilo je nekoliko sati. Prema priopćenju ruskih vlasti, razlog je bio taj što su se piloti morali pridržavati zakonom propisanih vremenskih ograničenja za vrijeme kojih su zabranjeni letovi. Tome je pak prethodio i spor između ruskih i njemačkih liječnika oko toga koliko Navaljnjjevo zdravstveno stanje dozvoljava da bude transportiran.

Ruski liječnici su najprije u petak naveli da je stanje 44-godišnjaka prenestabilno, zbog čega ne može biti prebačen u Njemačku. Njemački liječnici, koji su mogli pregledati Navalnjija, su bili drugačijeg mišljenja. U petak navečer ruski medicinari u Omsku su konačno dozvolili Navaljnijjev transport u Njemačku.

Njegova glasnogovornica Jarmiš optužila je ruske liječnike da su “igrali na vrijeme” kako bi spriječili da se otkrije prisustvo otrova u Navaljnijevom organizmu. Ona je prethodno optuživala Vladimira Putina za navodno trovanje Navaljnija, piše DW.

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex