U centru Slavonskog Broda na poticanje 51-godišnjaka, počinili kazneno djelo razbojništva

U centru Slavonskog Broda na poticanje 51-godišnjaka, počinili kazneno djelo razbojništva

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom, 27-godišnjakom i 51-godišnjakom na okolnosti počinjenja više kaznenih djela.

Naime, policija sumnjiči 23-godišnjaka i 27-godišnjaka, da su dana 27. srpnja, iza 22 sata, u centru Slavonskog Broda na poticanje 51-godišnjaka, počinili kazneno djelo razbojništva nad 54-godišnjakom. Kod oštećenoga su ušli u stan maskirani (na glavama kape, povezi na licima), kojom prilikom su mu prijetili smrću. Jedan od počinitelja je imao pištolj, a drugi drvenu palicu. Oštećenog 54-godišnjaka su fizički napali, udarali i iz stana mu otuđili veći novčani iznos. Ozlijeđenom muškarcu je pružena liječnička pomoć, te je zadržan u bolnici u Slavonskom Brodu, a ozljede su naknadno okvalificirane kao teške.

Dana 20. kolovoza, policijski službenici su uhitili 23-godišnjaka i 51-godišnjaka, a danas (21. kolovoza) i 27-godišnjaka, te su dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad njima, potvrdili sumnju u počinjenje kaznenih djela.

Utvrđeno je da su kazneno djelo razbojništva počinili 23-godišnjak i 27-godišnjak, dok je 51-godišnjak počinio kazneno djelo poticanja i kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, policijski službenici su pretražili obiteljske kuće, stanove i druge prostorije osumnjičenih, kojom prilikom je kod 51-godišnjaka pronađeno nekoliko tisuća eura i 10,3 grama droge amfetamina zapakirano u više paketića. Kod 27-godišnjaka je pronađeno nekoliko tisuća kuna, dok je kod poznanika 23-godišnjaka pronađen i oduzet pištolj.

Policijski službenici su osumnjičene uz kaznene prijave predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, te će ih potom predati u Županijsko državno odvjetništvo na daljnje postupanje, priopćeno je iz PU Brodsko posavske

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex