Unatoč crvenoj listi u Dubrovnik danas sletjelo šest aviona s britanskim gostima…

Unatoč crvenoj listi u Dubrovnik danas sletjelo šest aviona s britanskim gostima…

Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika, otkrio je u Dnevniku N1 da je, unatoč novim mjerama koje je Velika Britanija uvela prema Hrvatskoj, danas u dubrovačku zračnu luku sletjelo šest aviona s britanskim turistima.

“Dubrovnik je spreman po svim sigurnosnim aspektima. Danas je sletjelo šest aviona sa 352 britanska gosta. Večeras očekujemo još dva aviona”, rekao je Mato Franković.

Brojni Britanci rade od kuće i to im daje prednost, smatra Franković i dodaje: “Činjenica da je u Dubrovniku niski broj zaraženih, daje im sigurnost i zato se odlučuju na dolazak. Nisu to enormno velike brojke kao što smo navikli, ali kad vas stave na crvenu listu, a gosti i dalje dolaze, onda znate koliko ste značajni na britanskom tržištu.”

Na početku sezone procjenjivali su oko 30% prošlogodišnjih dosega, a prije dva dana su došli na 41%.

“Nažalost, s obzirom na porast zaraženih u Hrvatskoj što se direktno sve reflektira na Dubrovnik, vidjet ćemo kakav će biti ostatak sezone. Napravit ćemo maksimum. Dubrovnik je siguran grad, pokušali smo s engleskom vladom da nas se izdvoji iz crvene zone”, napomenuo je dubrovački gradonačelnik.

Istaknuo je da ne namjerava svaljivati odgovornost na Vladu ili Stožer: “Ne može Stožer disciplinirati gradove i županije, to oni moraju sami, kao mi u Dubrovniku. Ne može biti odgovornost Stožera ako netko nije provodio mjere distanciranja u klubovima. To treba jasno reći i ne treba prebacivati odgovornost. Kako mi u Dubrovniku možemo držati distancu i brojke pod kontrolom, tako mogu i drugi”, rekao je Franković.

Smatra da je ova situacija prilika za novi početak dubrovačkog turizma – a to je kvaliteta, a ne kvantiteta. Donosi N1

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex