U osječkoj bolnici preminuo Stjepan Podboj, uz brojne teške bolesti obolio je i od Covida-19

U osječkoj bolnici preminuo Stjepan Podboj, uz brojne teške bolesti obolio je i od Covida-19

U osječkoj bolnici nakon teške bolesti u 63. godini preminuo je omiljeni vinkovački svećenik Stjepan Podboj

On je prije nekoliko tjedana obolio od koronavirusa te je prebačen u KBC Osijek gdje je priključen na respirator. Međutim, još nije jasno je li upravo Covid-19 uzrok smrti, s obzirom da je svećenik bolovao od niza respiratornih bolesti, a kako navodi Hrvatska katolička mreža liječio se i od raka koštane srži. Prenosi Jutarnji list

Kako piše HKM, Stjepan Podboj rođen je 26. rujna 1957. godine u Moslavini Podravskoj, malenom mjestu pokraj rijeke Drave. Nakon služenja u brojnim slavonskim župama, od 01. srpnja 1997. godine postaje župnik župe Sv. Nikole biskupa u Vinkovcima gdje gradi novu župnu crkvu, Pastoralni centar i živu zajednicu.

Đakovačko-osječki nadbiskup mons. dr. Đuro Hranić ove godine razriješio ga je službe župnika Župe sv. Nikole biskupa u Vinkovcima te je imenovan župnikom Župe sv. Vendelina opata u Jarmini.

Osim po svom svećenićkom poslanju, pokojni svećenik poznat je i po glazbenom talentu. Snimio je tako dva albuma zabavne i duhovne te tamburaške glazbe, a na prvom od njih “Pjesmom vam ljubav vraćam”, u jednoj od 18 pjesama je gostovao i poznati vinkovački reper Dalibor Bartulović Shorty. A kao glazbenici na albumu su sudjelovali: na bubnjevima Josip Kamenski – Kameni iz Opće opasnosti, Krešimir Kaštelan iz Crvene jabuke na basu, Branimir Jovanovac “Bani” na klavijaturama u čijem studiju “MAK” u Gradištu je i sniman cijeli album

– Vlč. Stjepanu Podboju glazba je oduvijek bila značajan dio života. Gostujući u emisiji Sacro ritam prilikom predstavljanja svog drugog albuma “Istina, rog i svijeća” istaknuo je sljedeće: “sigurno je tome svoj obol dala majka koja nas se pjesmom uspavljivala. Kao dijete u mnoge kasne sate slušao sam zvukove klavira na kojem je svirao župnik u mom rodnom mjestu, jer je naša kuća bila druga do crkve. Širom otvorenih očiju promatrao bih svirače u svatovima kako vješto prebiru žice na svojim tamburama – navela je HKM njegovu izjavu u svom oproštaju od svećenika. 

.

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex