Prvi nalazi njemačkih liječnika: Navaljnog je netko ipak otrovao…

Prvi nalazi njemačkih liječnika: Navaljnog je netko ipak otrovao…

Nakon što je Aleksej Navaljni prebačen iz Rusije u bolnicu u Berlinu, tamošnji doktori objavili su prve nalaze. Čini se kako je jedan od najvećih kritičara predsjednika Vladimira Putina ipak otrovan

Njemačka bolnicu u koju je iz Omska prebačen ruski oporbenjak Aleksej Navaljni priopćila je u ponedjeljak da prvi nalazi sugeriraju da je on zaista bio otrovan. 

Kako se navodi u priopćenju berlinske bolnice, liječnici su utvrdili prisutnost “inhibitora kolinesteraze” u njegovom organizmu. Radi se o kemikalijama u koje se često nalaze u lijekovima za Parkinsonovu bolest, no liječnici još nisu utvrdili o kojoj je točno supstanci riječ. 

– Pacijent je trenutno na intenzivnoj njezi i još uvijek se nalazi u induciranoj komi. Njegovo stanje je ozbiljno, ali trenutno nije u životnoj opasnosti – stoji u priopćenju, navode strani mediji. 

Podsjetimo, Aleksej Navaljni onesvijestio se na letu za Moskvu nakon čega je hitno prebačen u bolnicu. Bio je bez svijesti. Prema snimkama i fotografijama koje su se nakon toga pojavile na društvenim mrežama, Navaljni je tijekom leta otišao na toalet zbog jakih bolova. Na snimkama se čuje i kako viče od boli. 

Njegova glasnogovornica je odmah nakon incidenta poručila kako je Navaljnoga netko otrovao, stavivši mu otrov u crni čaj koji je popio tog jutra prije leta. Navela je kako je to jedina stvar koju je Navaljni toga jutra konzumirao. 

Ugostiteljski objekt gdje je Navaljni popio sumnjivi čaj odmah je zatvoren, a istraga je u tijeku. Vlasnik objekta rekao je kako sumnja na konobara koji je poslužio čaj, a zatim nestao. 

Po Navaljnog je par dana nakon incidenta došao privatni avion s njemačkim liječnicima koji su ga htjeli prebaciti u Berlin na liječenje, no ruski liječnici smatrali su kako je on u lošem fizičkom stanju, obzirom da je bio u komi, te da takav let ne bi podnio. Naposljetku su dopustili prebacivanje Navaljnog u Berlin. Prenose 24sata

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex