Ina: Kriza je velika, ali ostajemo u Sisku, čak ćemo i zapošljavati …

Ina: Kriza je velika, ali ostajemo u Sisku, čak ćemo i zapošljavati …

S obzirom na okolnosti poslovanja u uvjetima pandemije, u Ina Grupi su pokrenute organizacijske promjene, a očekuje se da će restrukturiranje obuhvatiti maksimalno 250 zaposlenika. Pišu 24sata

Na terenu je situacija takva da je većina radnika prije nekoliko mjeseci pod krinkom brige za zdravlje radnika zbog pandemije poslana na čekanje, a na kojem su radnicima prepolovljene plaće. Još nema službene verzije jer je sve i dalje tajna, znači otkazi su tajna, rekli su nam radnici Ine.

S obzirom na okolnosti poslovanja u uvjetima pandemije, u Ina Grupi su pokrenute organizacijske promjene, a očekuje se da će restrukturiranje obuhvatiti maksimalno 250 zaposlenika, i to u onim organizacijskim jedinicama kojima je smanjen opseg aktivnosti.

– Ina je znatno pogođena krizom uzrokovanom padom cijena i potražnje u vrijeme zastoja zbog pandemije koronavirusa. Radi se o krizi globalnoga karaktera koja je pogodila sve naftne i plinske kompanije te su one uvelike reagirale na isti način, odnosno vlastite troškove i ulaganja prilagodile su situaciji na tržištu. Također, planiramo otvoriti 40-ak novih radnih mjesta u Logistici na Ininoj lokaciji u Sisku, u okviru kojeg se očekuje interni razmještaj i zbrinjavanje dijela radnika obuhvaćenih budućim viškom. Više od 200 radnika koji ostaju raditi na lokaciji bit će zaduženo za provedbu aktivnosti industrijskog centra, konzervacije te raditi na pripremi budućih projekata. Ina nikad neće napustiti Sisak te u okviru programa radimo na transformaciji u industrijski centar. Tako je, osim logističkog centra, na lokaciji u tijeku gradnja postrojenja za proizvodnju bitumena.

No radnici s kojima smo razgovarali su skeptični.

– Vlada je uvjeravala radnike da je gašenje primarne proizvodnje privremeno. Iza ove odluke krije se zatvaranje Rafinerije Sisak, koja nema budućnost. S tog popisa niti jedan nije otišao dobrovoljno jer, prema upravi i sindikatima, ovo je poslovna tajna, a sindikati su produžena ruka poslodavca – kažu radnici.

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex