Mate Rimac oglasio se nakon požara: ‘Normalno je da se to dogodi u procesu testiranja‘

Mate Rimac oglasio se nakon požara: ‘Normalno je da se to dogodi u procesu testiranja‘

Rimčeve baterije prije ugradnje u automobile prolaze rigorozne testove, a na jednoj od njih izbio je požar

U četvrtak ujutro izbio je požar u zagorskom pogonu tvrtke Automobili Rimac u Velikom Trgovišću. Planula je vrijedna testna baterija za vozilo. Lokalni su vatrogasci brzo ugasili vatru, a šteta na objektu je zanemariva.

Mate Rimac za Jutarnji je rekao:

– Zapalila se ion-litijska baterija. Proizvodnja baterija primarno je naš posao, a u procesu razvoja i testiranja, normalno je da se to dogodi. Dogodilo se u kontroliranim uvjetima, gdje se i trebalo dogoditi – rekao nam je Mate Rimac.

Nije zvučao uznemireno.

Zaposlio stotinjak ljudi

Rimčeve baterije prije ugradnje u automobile, kako je rekao nedavno nakon nesreće Concepta-S koji je u St. Gallenu vozio legendarni britanski TV voditelj BBC-a, Richard Hammond, prolaze rigorozne testove. Izdržavaju udarac i šest puta jači od propisanog, a i dalje se usavršavaju. Uz primarnu sigurnost, poanta je kao i za mobitele, napraviti ih što manjima i lakšima. Istovremeno, jačima i učinkovitijima.

Mate Rimac pogon je u Zagorju otvorio neposredno nakon vrhunca koronakrize i ukidanja lockdowna u lipnju. Isključiva namjena pogona je serijska proizvodnja električnih vozila Rimac automobila. U njemu je posao dobilo stotinjak radnika. Zahvaljujući toj bi tvornici tvrtka već nagodinu trebala krenuti s isporukama gotovih C_Two vozila.

Mate Rimac već nekoliko godina planira izgradnju proizvodnih pogona na velikoj lokaciji, ali stvari se, kaže, pomiču jako polako.

– Sigurno ćemo graditi, ali još ne znamo kad ni gdje. To ne ovisi o nama, mi smo već tri godine spremni. Stvari ne idu najbrže, razočaravajuće je to – rekao je za Jutarnji Mate Rimac.

Okolnosti i službeni uzroci požara u njegovu zagorsku pogonu još nisu poznati. 

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex