Nemarna SDP-ovka imovinsku karticu nije ispunila 5 godina – kazna 20.000 kuna!

Nemarna SDP-ovka imovinsku karticu nije ispunila 5 godina – kazna 20.000 kuna!

Da dužnosnici i dalje imaju problema s ispunjavanjem imovinskih kartica – pokazuju i slučajevi kojima se danas bavilo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Među onima koji su novčano kažnjeni rekorderka je zamjenica zagrebačkoga župana koju će propust stajati 20 tisuća kuna.

Propust ili bahatost Nadica Žužak dužnosnica je od kraja 2014. kada je imenovana pomoćnicom ministra poduzetništva, a od 2017. je zamjenica zagrebačkog župana.

No imovinsku karticu ova SDP-ovka nikad nije ispunila, iako ju je Povjerenstvo, kažu, dvaput na to upozorilo.

– Imamo dužnosnicu koja pet godina nije imovinsku karticu ispunila, niti predala, niti za jednu od svojih dužnosti i moj prijedlog bi bio da se odredi sankcija 20 tisuća kuna, ističe predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković.

Koje će platiti u deset rata. U ratama će kaznu od 2.000kn platiti i HDZ-ov zamjenik sisačko-moslavačkog župana koji je istovremeno obnašao i dužnost predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Osekovo u Popovači, za što je mjesečno primao 260 kuna naknade. A to nije smio.

– Ali gledajte, tu naknadu si nisam ja propisao, niti sam si je dodijelio. Onaj tko je to isplaćivao, trebao je uvidjeti da mi ne smio, je’l tako, govori zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Posavec.

– Ali u Zakonu o sprječavanju sukoba interesa stoji odredba koja kaže da je dužnosnik osobno odgovoran za svoje ponašanje, ističe članica Povjerenstva Tatjana Vučetić.

S 2.000kn kažnjen je i zamjenik načelnika općine Ernestinovo Željko Katić. U imovinskoj kartici nije naveo prihode po osnovi invaliditeta kao ni Ford fokus u vlasništvu supruge.

Postupak se, pak, pokreće u slučaju gradonačelnika Rovinja Marka Paliage koji u imovinsku karticu nije upisao pašnjak i dvije oranice koje je naslijedio od djeda. Piše HRT

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex