Pupovac o napadima na Srbe u Vukovaru: “Dotjerao je car do duvara i netko sam sebe do zida”, najavio privremeno preseljenje u Vukovar…

Pupovac o napadima na Srbe u Vukovaru: “Dotjerao je car do duvara i netko sam sebe do zida”, najavio privremeno preseljenje u Vukovar…

Kako je rečeno, ti su napadi u zadnjih nešto više od godinu dana učestali, a zadnji su se dogodili u zadnja 3 dana. Prvi se dogodio u utorak navečer, slijedeći u srijedu u večernjim satima, a jedan je danas spriječen od strane policije.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac i predsjednica Kluba vijećnika SDSS-a u Hrvatskom saboru Dragana Jeckov održali su danas u Vukovaru izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj su ukazali na učestale organizirane fizičke napade na mlade Vukovarce srpske nacionalnosti. Kako je rečeno, ti su napadi u zadnjih nešto više od godinu dana učestali, a zadnji su se dogodili u zadnja 3 dana. Prvi se dogodio u utorak navečer, sljedeći u srijedu u večernjim satima, a jedan je danas spriječen od strane policije.

Više od godinu dana ponavljaju se slučajevi nasilja nad mladima srpske nacionalnosti od strane organizirane grupe mladih hrvatske nacionalnosti. Pokušali su se ti napadi proširiti na cijeli Hrvatsku. Dok u Kninu se gradi politika mira i politika pomirenja ovdje u Vukovaru se ta politika na štetu Vukovara, Knina i cijele Hrvatske pokušava uništiti. Ovim nasiljem se pokušava suspendirati i ograničiti ustavni poredak RH i norme međunarodnog poretka, rekao je Pupovac.

Dodao je da onaj tko to čini da od Vukovara, mjesta posebnog pijeteta, pretvara u mjesto međuetničkog i političkog sukobljavanja te da sve to što se događa nije samo stvar policije nego svih onih koji čuvaju ustavni poredak.  

Prema riječima Pupovca, on i SDSS izražavaju punu solidarnost prema svim građanima Vukovara i sa svima koji žele živjeti u miru. Istakao je da im je želja da svi šetaju kuda žele, obavljaju svoje poslove i da nitko nema osjećaj da je praćen te da radi toga može biti pretučen.

– Želimo da svima kažemo da se ne plaše onih koji se služe politikom sukoba ne bi li se na različite načine održali na vlasti. Građanima hrvatske nacionalnosti želimo poručiti da od Srba neće biti poduzimane nikakve aktivnosti koji bi kod njih stvorile osjećaj nesigurnosti. Želimo samo da mladi Srbi imaju pravo na mir, slobodu kretanja, sigurnost i slobodu izbora, kazao je Pupovac.

Najavio je i mogućnost, ako bude potrebe, da prijavi i privremeni boravak u Vukovaru kako bi pomogao da grad živi u miru. Piše Večernji list

2
0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex