Butković optimističan: U dvije godine ćemo gospodarstvo vratiti na razinu prije korona-krize…

Butković optimističan: U dvije godine ćemo gospodarstvo vratiti na razinu prije korona-krize…

“Ovaj pad, koji je danas objavljen, očekivan je, jer je došlo zaključavanja gospodarstva uslijed korona-krize”, kazao je, javlja N1.

Dodao je da smatra da je Vlada, sa svim svojim i zdravstvenim i ekonomskim mjerama tijekom najgoreg razdoblja epidemije, uspjela očuvati nacionalnu ekonomiju od pada u razini eurozone. Vjeru u bolje dane daje mu, rekao je, 22 milijarde eura što ih je EU odobrila Hrvatskoj kao sredstva za što brži oporavak:

“Optimistični smo.”

“Pripremamo se kako na najbolji način iskoristiti ta sredstva”, rekao je dalje Butković i istaknuo da je u tijeku veliki investicijski ciklus u prometnu infrastrukturu od 20 milijardi kuna.

“Investicije naravno da neće stati, nisu stale niti u najtežim trenucima koronavirusa. Samo ih moramo pojačati, ima već spremnih projekata. Na razini vlade je koordinacija, na čelu je sam premijer”, rekao je.

Potom je odgovorio na pitanje reportera N1 o konkretnim planovima:

“Kroz dva, tri tjedna, u rujnu ćemo imati konkretne stvari kako i na koji način ćemo u prve dvije godine, jer to je ključno, iskoristiti ta sredstva i vratiti gospodarstvo na razine na kojima je Hrvatska bila prije korona-krize.”

Rekao je da Hrvatska ne ulazi u recesiju, da je pad BDP-a bio očekivan.

“Uz pronalazak cjepiva, vjerujem da će sljedeća godina biti puno bolja”, smatra Butković.

Na kraju je kratko komentirao i “aferu Rimac”. Rekao je da se iz Vlade u to nitko ne može miješati, ali da je “interes svih da se korupcija svede, ako ikako može, i na nulu”.

“Može li ova afera pogoditi neke ministre?”, zanimalo je reportera što misli Butković.

“Ne. Mislim da ne”, odgovorio je ministar.

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex