Ivan Penava najavio završetak radova na Vukovarskom vodotornju, evo kada će biti otvoren…

Ivan Penava najavio završetak radova na Vukovarskom vodotornju, evo kada će biti otvoren…

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava najavio je putem svog facebook profila završetak radova na vukovarskom vodotornju, evo što je napisao;

Prije tri godine s ponosom, radošću i iščekivanjem započeli smo s obnovom Vukovarskog vodotornja – simbola hrvatskog zajedništva. Na tome su nas putu dočekali mnogi izazovi jer upustili smo se u građevinski pothvat s kakvim se do sada u Hrvatskoj nitko nije susreo. 640 granata uzdrmalo je samu konstrukciju Vodotornja i nanijelo oštećenja koja su zahtjevala produžavanje roka radova, preprojektiranja, financijskih izdataka i mnogo strpljenja. Dočekali smo dan kada se bliži kraj obnove, a početak jedne nove vukovarske i hrvatske priče. Za nepuna dva mjeseca, Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva, otvorit će svoja vrata posjetiteljima iz svih krajeva Lijepe naše, ali i cijeloga svijeta.

Do toga nas je dovelo naše zajedništvo i svesrdna podrška Hrvata diljem svijeta. Donacije su pristigle sa svih kontinenata i mnogih država u koje su nas ratovi i režimi rastjerali, ali nisu mogli raskinuti naše hrvatsko zajedništvo. 7000 Hrvata upisalo je svoje ime u ovaj velebni simbol hrvatskog zajedništva i ponosa te su time jasno i nedvosmisleno poručili da im je jako stalo do vrijednosti i simbola Domovinskog rata, ali jednako tako i do istine o oslobodilačkome ratu u kojemu je hrvatski narod zajedno stao u obranu svoje Domovine od velikosrpskog agresora.

U Memorijalnoj sobi unutar Vodotornja na šest interaktivnih ekrana prikazivat će se multimedijalni sadržaj koji će pričati našu priču o Domovinskome ratu, bitci za Vukovar i žrtvama na kojima je izrasla slobodna i neovisna Republika Hrvatska. S tim dojmovima u sebi, posjetitelj će se potome uspeti Memorijanom stazom do najponosnijeg mjesta u Hrvatskoj – vidikovca na samome vrhu Vodotornja s kojega pogled puca na našu voljenu Slavoniju i Srijem; našu zemlju krvlju obranjenom.

Na tome će mjestu svatko od nas priznati – VRIJEDILO JE!

[POGLED S NAJPONOSNIJEG MJESTA U HRVATSKOJ]Prije tri godine s ponosom, radošću i iščekivanjem započeli smo s obnovom…

Posted by Ivan Penava on Friday, August 28, 2020
0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex