Stožer civilne zaštite Brodsko posavske županije danas predložio set dodatnih mjera na usvajanje Nacionalnom stožeru…

Stožer civilne zaštite Brodsko posavske županije danas predložio set dodatnih mjera na usvajanje Nacionalnom stožeru…

Zbog usložnjavanja situacije sa koronavirusom na području Brodsko posavske županije danas je održana redovna sjednica Stožera civilne zaštite Brodsko posavske županije.

Na sjednici je donešen set mjera koje će biti predložene Nacionalnom stožeru na usvajanje s ciljem sprečavanja širenja zaraze.

O predloženim mjerama, načelnik Stožera Stjepan Bošnjaković izvjestio je javnost na tiskovnoj konferenciji :

  1. Na privatnim svečanostima moći će biti prisutno najviše 20 osoba, dok će se na sahranama okupljati njih najviše 50-ero i to bez održavanja karmina.
  2. Na svim društvenim i javnim okupljanjima, uključujući mise i vjerske obrede, nošenje maski bit će obavezno, a organizatori tih okupljanja, kao i vlasnici ugostiteljskih objekta dužni su brinuti o provođenju propisanih mjera.
  3. Sportska natjecanja i dalje će se moći održavati bez gledatelja.
  4. Primjena mjera stupa na snagu od ponedjeljka 31. kolovoza do 14 rujna.

Zamjenik načelnika Stožera civilne zaštite Damir Mirković izvjestio je javnost da je juče održan sastanak sa svim ravnateljima srednjih, a danas i sa ravnateljima osnovnih škola i da su sve školske ustanove apsolutno spremne za početak školske godine.

Što se tiče zaštitne opreme,županija kao osnivač, nabavila je 11.000 maskica koje će biti upućene prema svim onim učenicima koji ih moraju nositi sukladno donešenim mjerama.

ss/dm

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex