Vučemilović o rekordnom padu: Vlada je potrošila 21 milijardu, a učinak je porazan

Vučemilović o rekordnom padu: Vlada je potrošila 21 milijardu, a učinak je porazan

– Domovinski pokret je od samog početka upozoravao da Stožer mora biti sastavljen od stručnog tima u kojem nisu isključivo epidemiolozi i još ga nije kasno proširiti sa stručnjacima kompetentnima na polju gospodarstva i ostalih relevantnih područja – poručila je Vučemilović

U Hrvatskoj je siguran samo pad BDP-a, poručila je Vesna Vučemilović, saborska zastupnica iz redova Domovinskog pokreta, nakon što su objavljeni podaci o rekordnom padu BDP-a od 15,1 posto.

– Pad BDP-a od 15,1% u drugom kvartalu je novi rekord Plenkovićeve Vlade. Potvrđuje tvrdnje ekonomista o neadekvatnim i suviše rigoroznim mjerama tijekom upravljanja koronakrizom. Domovinski pokret je od samog početka upozoravao da Stožer mora biti sastavljen od stručnog tima u kojem nisu isključivo epidemiolozi i još ga nije kasno proširiti sa stručnjacima kompetentnima na polju gospodarstva i ostalih relevantnih područja. Obećanje o sigurnoj Hrvatskoj se istopilo odmah nakon izbora. Vlada je potrošila 21 milijardu bacajući novac iz helikoptera, a učinak je porazan. Otkazi pljušte na sve strane te je za građane sigurna samo nesigurnost. Svjesni smo kako je ovo globalna kriza, ali zašto Hrvatska opet mora biti neslavni rekorder u upravljanju krizom? Druge članice EU-a poput Poljske će imati daleko niži pad BDP-a. Hrvatska ne provodi strukturne reforme niti će sredstva iz EU utrošiti kako bi ih konačno provela. Iz najavljenog većina sredstava će biti utrošena u javni sektor koji je premrežen koruptivno klijentelističkim aferama kojima svjedočimo svaki dan. Ne čudi što je Hrvatska i dalje po percepciji korupcije prva na listi od svih članica EU. Vlada nema opravdanja za neprovođenje reformi, ali nema ih na vidiku – poručila je Vučemilović putem Facebooka.

U HRVATSKOJ JE SIGURAN SAMO PAD BDP-aPad BDP-a od 15,1% u drugom kvartalu je novi rekord Plenkovićeve Vlade. Potvrđuje…

Posted by Vesna Vučemilović on Friday, August 28, 2020
0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex