Jedino mjesto u Hrvatskoj u kojem su maske obavezne i na otvorenom: Sve je krenulo nakon jedne svadbe…

Jedino mjesto u Hrvatskoj u kojem su maske obavezne i na otvorenom: Sve je krenulo nakon jedne svadbe…

Odlukom lokalnog Stožera civilne zaštite, stanovnici naselja Vinice kod Varaždina, njih oko 3700, obavezni su nositi maske i na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Radi se o prvom slučaju u Hrvatskoj od početka epidemije koronavirusa u kojem je obavezno nošenje maske na otvorenom. Naime, na jednoj svadbi u okolici Ivanca u viničkom kraju zaraženo je 23 ljudi, javlja dnevnik.hr

Jedini zaraženi u petak u Varaždinskoj županiji je bio na toj svadbi, a zaražen je i svećenik koji je držao mise za mladence. Lokalni stožer pozvao je sve koji su bili u kontaktu sa svećenikom u razdoblju od 19. kolovoza do 24. kolovoza da se jave epidemiolozima, piše 24 sata.

Na području Vinica postrožene su epidemiološke mjere za najmanje iduća dva tjedna. Između ostalih, obavezno je nošenje maski na otvorenom.

“Vani je pustoš. Na ulicama je puno manje ljudi nego prethodnih dana. Vjerojatno se svi paze i u izolaciji su, a oni koji ipak izađu ne idu nikud bez maske”, kazao je jedan od stanovnika Vinice.

U njihovu se naselju odgađaju sve manifestacije, strogo se kontrolira rad trgovina, restorana i kafića, nema posjeta i izlazaka iz domova za starije…

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex