Šostar o rekordu u Zagrebu: ‘Ako brojke budu i dalje loše, bit će restrikcija i morat ćemo ograničiti okupljanja’

Šostar o rekordu u Zagrebu: ‘Ako brojke budu i dalje loše, bit će restrikcija i morat ćemo ograničiti okupljanja’

Situacija nije alarmatna i radi se uglavnom o nediscipliniranosti na godišnjim odmorima, rekao je Šostar

U protekla 24 sata u Gradu Zagrebu zabilježena su 93 nova slučaja zaraze koronavirusom, a zbog toga su za 208 osoba izrečene mjere samoizolacije. Od 93 nova slučaja, 14 novooboljelih osoba je za sada negativne epidemiološke anamneze, 37 osoba su kontakti COVID + osoba, kod 18 novooboljelih osoba moguće je izlaganje prilikom izlazaka na godišnji odmor (Makarska, Zadar, Vis, Novalja, Bol, Pula), kod 12 osoba epidemiološka obrada je u tijeku, a 12 novooboljeih osoba je iz Bosne i Hercegovone (BiH). Javlja RTL

Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda Dr. Andrija Štampar, rekao je da je situacija po kontrolom i da nema razloga za zabrinutost. 

“Situacija je sve samo ne alarmantna. Riječ je o ‘uvozu’ s ljetovanja, a 12 osoba je iz BiH. Situacija je pod kontrolom, epidemiolozi rade do ponoći. U ponedjeljak ćemo vidjeti kakvi će rezultati za vikend biti pa ćemo vidjeti hoće li biti novih mjera”, rekao je Šostar dodavši da u Zagrebu nema nikakvih žarišta i da se sve svodi na nediscipliniranost tijekom godišnjih odmora. Pozvao je građane da nose maske i da se suzdržavaju od fizičkih kontakata.  

Od ponedjeljka se uvodi dvosmjenski rad na testiranjima. Šostar kaže da su riješeni svi zaostaci. 

“Imamo još jedan tjedan do početka škole pa ćemo vidjeti. Ako brojke budu loše bit će restrikcija, morat ćemo razmišljati i ograničenju okupljanja”, kazao je Šostar dodavši da ne može reći hoće li ih biti u školskom sustavu. 

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex