Opet otvorena COVID bolnica u Dubravi, pacijente očekuju već za koji dan…

Opet otvorena COVID bolnica u Dubravi, pacijente očekuju već za koji dan…

U KB Dubrava ponovo je otvorena COVID bolnica, a Ivica Lukšić, koordinator bolničkog liječenja oboljelih od COVID-19, kaže da prve pacijete očekuju već za koji dan.

Doktor Ivica Lukšić, koordinator bolničkog liječenja oboljelih od bolesti COVID-19 u razgovoru s reporterkom Valentinom Baus u Dnevniku Nove TV, rekao je da je sve spremno za prijam bolesnika. 

“Imamo 40 respiratora, 80 kreveta, a podignuto je i šatorsko naselje s dvjestotinjak kreveta s mogućnošću terapije s kisikom”, rekao je Lukšić.

U centru trenutno nema niti jednog COVID bolesnika. “No s obzirom na povećanje broja pacijenata i na respiratorima, već sljedećih dana možemo očekivati bolesnike”, kaže Lukšić. 

Dodao je da će odjel funkcionirati kao rezerva za Kliniku Fran Mihaljević, a u tom centru je i dio operacijske dvorane za oboljele koji budu trebali neki operativni zahvat. 

Doktor Lukšić naglašava da bismo trebali ostati odgovorni s obzirom na ono što se najavljuje na jesen. “Nitko ne može dati sa sigurnošću predviđanja i pouzdane informacije. Ali ukoliko ostanemo odgovorni sigurno ćemo imati povoljniju situaciju”, kaže Lukšić. 

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex