‘RAKITIĆ ODLAZI, BARCELONA JE PRISTALA!‘ ŠPANJOLCI OBJAVILI IME NOVOG KLUBA HRVATSKOG REPREZENTATIVCA

‘RAKITIĆ ODLAZI, BARCELONA JE PRISTALA!‘ ŠPANJOLCI OBJAVILI IME NOVOG KLUBA HRVATSKOG REPREZENTATIVCA

Ivan Rakitić sve je dogovorio sa Sevillom i nakon šest godina u Barceloni vraća se u klub u kojem je napravio svoje prve korake u španjolskoj Primeri te osvojio Europsku ligu.

To je danas objavila ugledna Marca, te kasnije i drugi španjolski mediji, iako službena potvrda transfera još nije stigla. Piše Jutarnji list

Talijanski novinar Fabrizio Romano objavio je na Twitteru kako je Barcelona pristala na ponuđene uvjete, no zasad nema detalja o iznosu odštete. 


“Ivan Rakitić se vraća u Sevillu! Posao je dogovoren, Barcelona je pristala na uvjete. Hrvatski veznjak je upravo na liječničkom pregledu, i potpisat će trogodišnji ugovor”.

Rakitićeva priča u Barceloni zapravo je pratila onu samoga kluba. U pet prekrasnih godina Raketa je na Camp Nou usvojio sve što se moglo, bio jedan od najkorištenijih igrača, gotovo nezamjenjiv u prvoj postavi, da bi prošle sezone ispao iz prvog plana, te praktički postao višak u planovima bivšeg trenera Ernesta Valverdea.


Neslužbeno, Barcelona je nakon dovođenja devet godina mlađeg Frankieja de Jonga (23) tražila izlaznu varijantu za hrvatskog reprezentativca, a kao jedno od prvih rješenja nametnuo se povratak u Sevillu, u kojoj je Hrvat uvijek bio prihvaćen, pravi miljenik navijača.


Da je kraj blizu, bilo je jasno kad je na Camp Nou prije tjedan dana stigao Ronald Koeman. Novi trener vrlo je brzo rekao Rakitiću da na njega ne računa i sada je došlo vrijeme za rastanak.

Rakitić je u Andaluziju stigao 2011. godine iz Schalkea, tamo proveo vrlo uspješne tri godine te se od kluba oprostio kao omiljeni kapetan, s osvojenom Europskom ligom. 

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex