Gradonačelnik Požege: ‘Postoji mogućnost uvođenja obveznog nošenja maski na otvorenom’

Gradonačelnik Požege: ‘Postoji mogućnost uvođenja obveznog nošenja maski na otvorenom’

Detalje prodora koronavirusa među djecu u vrtiću u Požegi u RTL-u Danas otkrio je gradonačelnik Darko Puljašić.

“Nismo nažalost još dobili testove. Ukupno je 23 djece, 12 odgojiteljica u vrtiću i očekujemo testove tijekom večeri, nadamo se do sutrašnjeg dana i onda ćemo zapravo vidjeti što se događa u našem vrtiću”, rekao je gradonačelnik.

Objasnio je i koje su mjere proveli prije ponovnog povratka djece u vrtić.

“Mi cijelo vrijeme slušamo Stožer civilne zaštite i županijski i gradski, u vrlo kratkom vremenu, od petka navečer iza 22 sata nakon saznanja za pozitivne dvije djevojčice intervenirali smo u roku od nekoliko sati zajedno s ravnateljicom, tetama, Stožerom civilne zaštite Grada Požege i Zavodom za javno zdravstvo smo utvrdili sve kontakte te smo na taj način izolirali djecu, a tokom jučerašnjeg i današnjeg dana testirali njih sve i očekujemo brzi odgovor. 

Vjerujte mi, očekujemo da neće biti nijedan pozitivan nalaz, jer smo na vrijeme reagirali, onako kako su bile upute Zavoda za javno zdravstvo i smatram da na taj način nema potrebe za odgodom. Međutim 90 i nešto posto novih, mladih polaznika vrtića smo zajedno s roditeljima odgodili za 15 dana kako bi do kraja iskontrolirala ovu situaciju i na taj način pružili našim sugrađanima, prvenstveno najmlađima, sigurnost da se smiri situacija i nadamo se samo najboljem”, objasnio je.

Kazao je kako postoji mogućnost da uvedu obavezne maske na otvorenom.

“Hoćemo. Radit ćemo sve zajedno u dogovoru s Nacionalnim, županijskim i gradskim Stožerom kako bi zaštitili stanovnike ne samo Požege i županije, već naravno imamo puno kontakata i izvana prema tome napravit ćemo sve što bude u skladu s Nacionalnim stožerom koji bude davao upute”, zaključio je gradonačelnik za RTL Danas

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex