Reiner: ‘Na Predsjedništvu HDZ-a nije se razgovaralo o aferi Josipe Rimac’

Reiner: ‘Na Predsjedništvu HDZ-a nije se razgovaralo o aferi Josipe Rimac’

Vodstvo HDZ-a okupilo se poslijepodne na sjednici stranačkog Predsjedništva čija je članica i bivša ministrica Gabrijela Žalac koja se spominje u aferi Rimac.

Vodstvo HDZ-a okupilo se poslijepodne na sjednici stranačkog Predsjedništva čija je članica i bivša ministrica Gabrijela Žalac koja se spominje u aferi Rimac.

U RTL-u Danas gostovao je Željko Reiner koji je kazao da se o istrazi i Josipi Rimac nije razgovaralo na sjednici Predsjedništva HDZ-a. “Razgovaralo se o drugim temama koje su u ovom trenutku važne za stranku”, rekao je. 

“S time se bavi USKOK, PNUSKOK, DORH i oni će obaviti svoj posao, a ako se netko pokaže krivim, on će snositi i političku odgovornost”, rekao je Reiner. Otkrio je da Gabrijela Žalac danas nije bila na sjednici Predsjedništva HDZ-a. 

“Kod nas vrijedi presumpcija nevinosti”

Na pitanje smatra li da za nju još ima mjesta u Predsjedništvu HDZ-a i HDZ-u nakon što su izašli detalji iz nove afere na vidjelo, on je ponovnio da “nitko ne može biti kriv dok mu se ne dokaže krivnja”. “Kod nas vrijedi presumpcija nevinosti i, prema tome, prvo treba dokazati nečiju krivicu da bi se onda mogao proglasiti krivim”, rekao je Reiner. 

Rekao je da ne želi komentirati detalje iz afere o Josipi Rimac, a na pitanje jesu li ga šokirali ti detlji, odgovorio je: “Što znači šokirali? Svaka stvar koja se čini neprilična može vas uznemiriti, a da li je to istina ili nije to moraju ustanoviti organi koji su za to zaduženi”, rekao je Reiner. 

Kritizirao Milanovića

Komentirao je i izjavu predsjednika Milanovića da je HDZ u Helsinkiju imao stranački dernek.

“Predsjednik Milanović, nažalost, javnost je na to već navikla, kad se nađe u situaciji da je napravio nešto neprilično, i ne može objasniti svoje postupke, onda daje izjave koje su apsolutno netočne, uvredljive, bezobrazne. Nazivati dernekom službeni posjet premijera premijeru jedne zemlje, ne u majici sa kratkim rukavima. On pokušava skrenuti pažnju s pitanja koje postavlja javnost i vi mediji”, kazao je Reiner i dodao da je prvo posjet Albaniji bio privatni pa je to bio posjet u sklopu funkcije predsjednika. 

“A ako se gledaju albanski mediji oni se hvale da se on došao na njihovu obalu odmoriti”, zaključio je Reiner za RTL

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex