Banožić demantirao Obris: Nema službene ponude polovnih F-16, to je neozbiljno!

Banožić demantirao Obris: Nema službene ponude polovnih F-16, to je neozbiljno!

Ministar obrane Mario Banožić oštro je demantirao jučerašnju vijest portala Obris.hr da je na stolove predsjednika i premijera stigla nova ponuda za nabavu borbenih zrakoplova, rabljenih F-16.

“To je priča koja je izašla na jednom portalu, gdje su određeni, rekao bih tako, samoprozvani vojni analitičari iznijeli ponudu”, kazao je Banožić.

Pozvao se na svoju raniju izjavu u kojoj je najavio da će se ponude Republike Hrvatske za borbene avione zaprimati od 9. rujna, te da izvan tog roka o ponudama ne može biti govora.

“Znači, službene ponude nema. One će se dostavljati točno određenog datuma u određeno vrijeme upravo onima koji su upućeni”, kazao je i precizirao:

“Među njima je SAD s novim F-16, Švedska s Gripenom, novi isto tako. Isto tako imamo polovne europske proizvodnje Rafale, Eurofighter, dakle Francuska, odnosno Italija. Isto tako smo išli u treću oblik traženja ponuda, a riječ je o avionima iz Izraela, iz Grčke, iz Norveške, riječ je o polovnima F-16. Ne vidim nigdje nikakvu tvrtku iz Amerike s ponudama polovnih F-16.”

Ministar je potom dodatno kritizirao portal koji je izišao s vijesti:

“To je neozbiljno”, kazao je i pojasnio na što konkretno misli, “Na tom portalu postoji tvrtka koja je jedan od ovih ponuđača koje sam naveo, a koja se oglašava na ovoj stranici. Dezinformirao je cijelu javnost.” Piše N1

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex