Pobjegao osumnjičeni ubojica, zadnji put viđen ispred Turske kule, policija ima poruku za građane…

Pobjegao osumnjičeni ubojica, zadnji put viđen ispred Turske kule, policija ima poruku za građane…

Pravosudni policajci su pucali su u 12 sati i 10 minuta u zrak u blizini Županijskog suda u Splitu. Pucano je u znak upozorenja za Branimirom Ćaletom iz Vinovca u općini Marina kojemu se jutros sudilo zbog ubojstva Ukrajinke Ganne Kitaeve koja je bila u osmom mjesecu trudnoće, javlja Slobodna Dalmacija.

Na sud je doveden s Bilica. Iako je na rukama imao lisice, uspio je nekako pobjeći, bježeći preko parkinga u blizini suda i to baš kada su ga htjeli uvesti u “maricu” pravosudne policije. Trenutno su angažirane sve snage da ga pronađu jer se sve ovo i događalo u blizini PU splitsko-dalmatinske kada je bilo puno ljudi u gradu i po okolnim štekatima.

Po dojavama građana, viđen je u blizini Turske kule. Najmanje 15 policajaca upravo pretražuje to područje, kroz šumu prema prostoru Brodosplita.

– Muškarac je odjeven majicu kratkih rukava na plavo-bijele pruge, jeans hlače i tenisice. Visok je oko 180 centimetara i slabije je tjelesne građe. Molimo građane ukoliko uoče navedenog muškarca da odmah obavijeste policiju na 192 – apeliraju iz splitske policije.

Ćaleti je danas bilo suđenje za teško ubojstvo svoje tada godinu dana starije djevojke Ganne Kitaeve, koja je bila u osmom mjesecu trudnoće. Optužnica ŽDO-a tereti Ćaletu, koji ima hrvatsko i slovačko državljanstvo (jer je rođen u Slovačkoj), da je 15. rujna 2013. godine bio u hostelu “Minora” u Dnjepropetrovsku zajedno s Gannom i to u sobi broj 102 koju je ona iznajmila i platila za njega kad joj je došao u posjet.

U periodu od 14.15 sati do 20 sati tog dana ju je, zbog ljubomore i kako bi je kaznio jer je zatrudnjela s drugim muškarcem te kako bi spriječio da rodi dijete i nastavi vezu s tim muškarcem, brutalno izudarao tupo-tvrdim predmetom najmanje četiri puta po licu.

Nakon toga ju je, stoji u optužnici, “neutvrđenim masivnim tupotvrdim predmetom s metalnom kontaktnom površinom” najvjerojatnije čekićem izudarao po glavi smrskavši joj lubanju i lice. Pritom je preminulo i nerođeno dijete. Prenosi Jutarnji list

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex