Mini Vatreni nakantali Grke petardom…

Mini Vatreni nakantali Grke petardom…

Nakon tri godine Hrvatska U-21 reprezentacija vratila se u Varaždin gdje je uvijek lijepo dočekana. Ovaj put okolnosti su drugačije. Zbog epidemije koronavirusa kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo odigrana je pred praznim tribinama, pišu 24sata.

Susret je organiziran uz rigorozno pridržavanje epidemioloških mjera. Nakon što smo „pokupili“ akreditacije, uslijedilo je mjerenje temperature pa smo tako doznali da imamo temperaturu 36.2 Celzijusa. Potom smo dezinficirali ruke i uz službenika zaštitarske službe dopraćeni smo do tribine gdje smo opet dezinficirali ruke na traženje zaštitara. Naravno cijelo vrijeme smo imali zaštitnu masku za lice.

Stadion Varteksa bio je sablasno prazan i nekako se teško na to naviknuti, iako smo slične prizore gledali i na utakmicama 1. HNL kada igra Varaždin. Na tribini su bile samo službene osobe Hrvatskog nogometnog saveza predvođene predsjednikom Davorom Šukerom te medijski djelatnici.

Bez obzira na pandemijsku nogometnu atmosferu, gledali smo izuzetno raspoložene mlade Vatrene. Razbili su Grčku s 5-0, koji su djelovali kao hrvatski četvrtoligaš.

Grke je razvalila osovina Sosa – Moro – Ivanušec – Majer – Musa. Jednostavno gosti za njih nisu pronašli rješenja. Sosa je cijelo vrijeme dominirao po boku, kombinirajući s Ivanušecom na lijevom krilu, Moro je kapetanski sve dirigirao, dajući tempo igri, dok su Musa i Majer hladnokrvno zabijali.

Već u prvoj minuti kapetan Moro, igrač Dinama Moskve, doveo je Hrvatsku u vodstvo. Sosa je probio bok, dao za Ivanušeca koji je ubacio unutra, grčka obrana je odbila, a Moro je prednjim škaricama zabio za vodstvo.

U petoj minuti nakon proigravanja Sose, Moro je pronašao Majera koji je glavom pogodio za 2:0. Na visokih 3:0 povisio je Petar Musa, da bi 24. minuti nezadrživi Sosa, igrač njemačkog Stuttgarta ubacio se s boka iza domaće obrane i dao za Majera koji je zabio za 4:0. U 52. minuti opet je zabio Musa koji je pobjegao grčkim braničima i zabio za 5:0.

Momčad koji vodi Ioannis Goumas, europski prvak s Grčkom 2004. godine kao igrač i legenda Panathinaikosa s 286 nastupa i 27 golova, djelovala je kao razbijena vojska.

Tomislav Rukavina, koji je na mjestu izbornika mijenjao Igora Bišćana, utakmicu je promatrao vrlo mirno sa samog kuta trenerskog prostora, dajući povremene upute igračima. S obzirom na visoku pobjedu uspio je sprovesti Bišćanove zamisli u djelo.

Naši reprezentativci su tako smanjili zaostatak za Grčkom na samo bod, a na prvom mjestu je i dalje Češka koja nam bježi pet bodova, no uz utakmicu više. Upravo protiv njih će mini ‘vatreni’ igrati za četiri dana, a to je susret u kojem je pobjeda primarni cilj.

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex