Tomašević za RTL: ‘Bandić ne donosi odluku o kandidaturi za gradonačelnika, to čine oni kojima poslovi ovise o njemu’

Tomašević za RTL: ‘Bandić ne donosi odluku o kandidaturi za gradonačelnika, to čine oni kojima poslovi ovise o njemu’

Tomislav Tomašević iz Možemo! ništa ne skriva, najavio je kandidaturu za gradonačelnika Zagreba prije svih ostalih protukandidata, koji još uvijek itekako kalkuliraju hoće li se upustiti u utrku s Milanom Bandićem.

Odnosno, još uvijek ne znaju hoće li ih njihove stranke uopće upustiti u tu utrku.

A kako misli do pobjede i kako vidi Zagreb u ovom trenutku, Bandićevu ulogu te kakve ima planove za budućnost metropole, otkriva u intervjuu  Damiri Gregoret.

Očekujete li da će se Milan Bandić kandidirati za sedmi mandat?

“Svašta je moguće, ali mislim da hoće. Čak mislim da on ni ne donosi odluku o svojoj kandidaturi, već neki drugi ljudi.”

Koji drugi ljudi?

“Oni koji ga prate svih ovih godina.”

Na koga točno mislite i mislite li da će utjecati na njega da se ipak kandidira?

“Različiti miljei koji imaju zbog njega unosne poslove, bez kojih bi ostali da on prestane biti gradonačelnik.”

Ima li on realne šanse i tko vas može osobno ugroziti?

“Nisam se još kandidirao, najavio sam da ću se kandidirati. Naravno da Bandića ne treba otpisati, ali mislim da se vidi i po medijima… Mi raspravljamo o obnovi Zagreba i okolici, njega ni nema, nitko ga o tome ništa ni ne pita. Mislim da su ga svi otpisali, ali opet, ne treba ga podcjenjivati.”

Što mislite, tko vas može ugroziti pri ulasku u drugi krug? Čini li vam se da će Miroslav Škoro u tu utrku?

“Zapravo se ne zamaram drugima i špekulacijama tko bi se mogao kandidirati. Imam neki jasan rad iza sebe u Skupštini posljednje tri godine. Čini mi se da sam bio vrlo konstruktivna, ali i žestoka i kritična oporba gradonačelniku. Rezultati govore sami za sebe i držimo se sebe. Sad je gužva u šesnaestercu…”

Na ljevici je gužva, možda vas zabrinjava ta činjenica. Je li bilo razgovora sa SDP-om ili drugima na lijevom političkom spektru, oko toga da se ujedinite oko jednog kandidata. Morate li nužno to biti vi, ili ste spremni odustati od kandidature da ljevica ima jednog jakog kandidata?

“Govorimo više od pola godine da bi bilo kad bi na ljevici u gradskoj oporbi bio jedan ili malo kandidata, da se ne rasprše glasovi. Mi smo i dalje otvoreni za razgovore, ali čekamo da završe izborni procesi u SDP-u, pa da vidimo tko ima najviše šanse. Prema rezultatima, mislim da mogu pobijediti Bandića i kandidata kojeg postavi HDZ. U svakom slučaju, glavni cilj za zaokret Zagreba i njegov ulazak u 21. stoljeće s 20 godina zakašnjenja, da se konačno nakon 20 godina makne Bandića i da HDZ ne dođe na njegovo mjesto jer mu je “držao štangu” svih ovih godina. To su dva glavna cilja. Sve je otvoreno. I treba napraviti istraživanja tko ima najbolje šanse. U svakom slučaju, bilo bi dobro da ako već u prvom krugu ne možemo imati jednog kandidata, da se barem u drugom krugu stane iza jednog kandidata.”

Znate li kako ćete se postaviti u petak oko Zakona o obnovi?

“Nama je već više od deset prijedloga iz prvog čitanja prihvaćeno. Iako smo zadovoljni financijskim okvirom, nezadovoljni smo s institucionalnim i očekujemo probleme u provedbi. Zato smo predali 33 amandmana i ovisno o tome kako se Vlada postavi prema njima, odlučit ćemo kako glasati u petak.” Donosi RTL

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex