Turci napali policajca na Bajakovu…

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom i 19-godišnjakom, obojica državljani Turske, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Napad na službenu osobu.

Naime, 1. rujna u 15,20 sati na graničnom prijelazu Bajakovo, državljani Turske su negodovali provođenju carinskog prekršajnog postupka radi utvrđenog prekršaja prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku. Policijski službenik pristupio je osobama kako bi spriječio ometanje carinskog službenika u obavljanju službene radnje. Tom prilikom je izrevoltirani 25-godišnji državljanin Turske napao policijskog službenika odgurujući ga rukom više puta. Policijski službenik je radi sprječavanja napada i aktivnog otpora nad 25-godišnjakom primijenio tjelesnu snagu i sredstava za vezivanje. Pritom istom policijskom službeniku prilazi i 19-godišnji državljanin Turske koji ga također napada s leđa. Ubrzo dolaze još tri policijska službenika koji su spriječili daljnji napad, nakon čega su dvojica turskih državljana uhićena.

Jučer, 2. rujna uz kaznenu prijavu predani su pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske ocijenio je uporabu sredstava prisile u ovom događaju opravdanom i na zakonu utemeljenom, priopćeno je iz policije

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex